Široki u Mostaru jedva da je prešao centar: Zrinjski pregazio velikog rivala!

Plemići skočili na treće mjesto

Široki u Mostaru jedva da je prešao centar: Zrinjski pregazio velikog rivala!

Midhat Šljivak, foto: Admin Čaušević

Zrinjski je u zaostaloj utakmici 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u hercegovačkom derbiju savladao Široki Brijeg s uvjerljivih 3:0.

Plemići su od prvog minuta krenuli ofanzivno prema protivničkom golu, a gosti s Pecare nisu imali pravi odgovor na igru domaćeg sastava.

Josipović je lagano zaustavio pokušaje Jukića i Bekića, ali u 25. minuti ni golman Širokog nije mogao ništa. Jukić je pronašao Nemanju Bilbiju, a napadač Plemića pogađa za 1:0.

Ovo je Bilbiji bio 130. pogodak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i sjajni napadač nastavlja povećavati brojku golova u društvu najboljih timova naše zemlje.

Do kraja prvog dijela Zrinjski i dalje dominira. Nije međutim bilo onih istinskih šansi i na odmor se odlazi minimalnim vodstvom domaćeg sastava.

Identična slika na terenu viđena je i u nastavku, a prvu veliku šansu Plemići propuštaju u 50. minuti. Bekić sjajno pronalazi Jankovića, a ovaj iz dobre pozicije ne pogađa mrežu gostiju.

Oglasi

Isti igrač je nakon sat vremena igre imao pokušaj koji je izblokiran u posljednji čas. Široki je s druge strane rijetko bio na protivničkoj polovici i ništa tim Ivice Barbarića nije napravio u fazi napada.

Napadi domaćeg tima isplatili su se u 67. minuti. Tičinović ubacuje s desne strane, a Nemanja Bilbija je na pravom mjestu i pogađa za 2:0.

Tačka na ovaj meč stavljena je u 78. minuti meča. Jukić iz prekida ubacuje, a Mario Tičinović glavom pogađa za uvjerljvih 3:0.

Širokobriježani u napadačkom dijelu igre večeras u Mostaru nisu pokazali apsolutno ništa. Zbog toga na kraju mogu biti zadovoljni što su primili samo tri gola jer je razlila lako mogla biti još veća.

Zrinjski je ovom pobjedom došao do 21. boda u sezoni i trenutno je na trećem mjestu, ali s dvije utakmice i bodom manje u odnosu na Željezničar i Široki.

Oglasi

Vikend Plemićima donosi duel protiv Željezničara na Grbavici, dok Široki ide u Banovića na duel protiv Slobode.

Premijer liga BiH, 5. kolo:

Zrinjski - Široki Brijeg 3:0

HŠK Zrinjski: Čondrić, Barišić, Ćorluka, Jukić, Bekić, Ćuže, Jakovljević, Sučić, Ilinković, Janković, Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki Brijeg: Josipović, Medić, Mašić, Vukoja, Kpan, Lukić, Musa, Pejić, Lovrić, Ćavar, Kuprešak.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Uvjek sam iskren pa cu i ovoga puta biti iskren pa kome pasalo ili ne stacu mu ja. Daleko najaca ekipa je Zrinjski u PL
16 13
E.Car
Nije se Široki trudio ni 5% da im pruži otpor!!!! Pa da su sa Realom igrali došli bi jednom do njihovog šesnesterca!!! Neće da ih umaraju da budu odmorniji za ono što ih čeka na Grbavici!!! Ciganska posla!!!!
13 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi