Koliko Sarajevu znači pobjeda najbolje pokazuje slavlje Feđe Dudića

Nakon pobjede protiv Borca

Koliko Sarajevu znači pobjeda najbolje pokazuje slavlje Feđe Dudića

Esmer Oštraković

Odigrana je utakmica 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Borca iz Banja Luke.

Pobjedu je nakon velike borbe ostvarila ekipa Sarajeva, a konačan rezultat bio je 1:0 za domaću ekipu.

Utakmica je tokom svih devedeset minuta bila jako izjednačena, a gol odluke viđen je u 58. minuti kada je na asistenciju Ikića pogodio Dal Varešanović.

Sarajevo je u ovu utakmicu ušlo sa četiri vezane utakmice bez pobjede, te je naravno imperativ bila pobjeda protiv jako teškog rivala.

Kiksali su nogometaši Sarajeva prvo na gostovanju kod Zrinjskog, gdje su poraženi, a zatim su upisali dva vezana remija.

Prvi remi bio je protiv Širokog Brijega na domaćem terenu, a zatim su odigrali neriješeno i na gostovanju kod Veleža.

Oglasi

Nakon toga Sarajevu je uslijedilo gostovanje kod Tuzla Cityja gdje su minimalno poraženi sa 1:0, te se teško mogla prognozirati njihova današnja utakmica protiv Borca koji igra jako dobro u posljednje vrijeme.

Međutim izdigli su se izabranici Feđe Dudića iznad svih problema, te su uspjeli ostvariti minimalnu pobjedu na svom terenu.

Koliko je značila pobjeda Sarajeva najbolje pokazuje slavlje Feđe Dudića na tribinama nakon što je sudac označio kraj utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dudić danas nije mogao voditi ekipu sa svoje pozicije pored aut linije, te je sigurno da mu je praćenje utakmice sa tribine palo dosta teže.

Ipak, znao je Dudić proslaviti na sjajan način veliku pobjedu svojih nogometaša koji su odigrali zaista jako dobru utakmicu.

Top Komentari

Ecosport
Ovo samo pokazuje da je ostao sam, da su mu dani odbrojani
6 12
NorthHZ
Puna podrška Feđi!
12 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi