Trenera Čelika nosile emocije: "Ovaj klub je bio pred gašenjem..."

Nakon velikog trijumfa protiv Sarajeva

Trenera Čelika nosile emocije: "Ovaj klub je bio pred gašenjem..."

Haris Zilić, foto: Dino Kurbegović

Čelik je napravio senzaciju u šesnaesetini finala Kupa Bosne ni Hercegovine.

Nakon boljeg izvođenja penala klub iz Druge lige FBiH izbacio je favorizvano Sarajevo.

Zeničani su slavili sa 5:4 u penal seriij, šokirali Bordo tim i nastupilo je veliko slavlje na Bilinom polju. Ogroman je ovo rezultat za ekipu koja je sastavljena od domaćih zeničkih momaka.

Nakon meča emocije nije krio trener Čelika Armin Duvnjak.

"Hvala na čestitkama, hvala najboljim navijačima na svijetu, oni su nas nosili. U početku smo se privikavali na igru Sarajeva, nije bilo jednostavno, ali imali smo srce, imali smo glavu.

Oglasi

Morali smo doći do daha, znao sam da će doći naš trenutak. Ovaj klub je bio na rubu gašenja. Ovi momci koji su u klubu ostali su kada niko nije vjerovao. Mi volimo ovaj klub i izvest ćemo ga na pravi put", rekao je emotivni Duvnjak, nakon toga dodao:

"Vjerovali smo u dobar rezultat, nije floskula, nikoga se ne bojimo. Igrali smo sa Veležom, dobili GOŠKa-, vidjeli smo da možemo. Trebalo nam je vremena da pokažemo našu snagu, gdje možemo ganjati, igrati presing. U svlačionci smo se dogovorili da izađemo jako pa šta god bude, radi nas, radi publike."

Na press konferenciji Duvnjak nije krio koliko je ponosan zbog velike pobjede njegove ekipe koja je večeras ostavila srce na terenu.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Također, pobjedu je posvetio navijačima koji su bodrili fantastično ekipu, ali i legendarnom igrači zeničkog kluba Ibri Zukanoviću koji je danas preminuo u 65. godini života.

"Ovu pobjedu poklanjam mom bivšem treneru i velikoj legendi Čelika Ibrahimu Zukanoviću", rekao je, između ostalog, Duvnjak.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zenicanin
Sve i jedan igrač Celika i iz Zenice. Bravo momci
14 0
Mostarac94
Tako se srcem igra i tako se cuva klub, budite ponosni, puna podrska !
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi