Jusuf Nurkić žestoko ponizio veliku NBA zvijezdu

Znao je da neće pogoditi

Jusuf Nurkić žestoko ponizio veliku NBA zvijezdu

Midhat Šljivak

Najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić (28) žestoko je ponizio košarkaša Los Angeles Lakersa i veliku NBA zvijezdu Anthonyja Davisa. Nurkić je pustio Davisa da šutira za tri poena, nije želio ni da pokuša krenuti na njega i samo se okrenuo prema košu.

Jusuf Nurkić je u pobjedi Portland Trail Blazersa u Crypto.com Areni protiv Los Angeles Lakersa ugradio šest poena, 13 skokova i četiri asistencije.

Međutim, nakon utakmice priča se o potezu kojim je poprilično ponizio veliku NBA zvijezdu Anthonyja Davisa i o njegovom potezu se priča u NBA ligi.

Davis je dobio loptu u uglu kako bi šutirao za tri poena. Jusuf nije ni pomislio da ga pokuša zaustaviti već je samo pustio da košarkaš Lakersa šutira.

Nurkić se hladnokrvno okrenuo prema košu. 'Znao' je da će promašiti i nije želio previše da se trudi i bio je u potpunosti u pravu, jer je zvijezda Lakersa pogodila tablu.

Za mnoge je ovim potezom bh. košarkaš ponizio NBA zvijezdu. Ipak, to je NBA liga i ovakvih stvari je zaista dosta.

Portland je meč u Crypto.com Areni u Los Angelesu dobio nevjerovatnim preokretom u finišu meča. Bilo je 106:104.

Lakersi su imali prednost od sedam poena u posljednje dvije minute. Međutim, očajna završnica, pogotovo od Russella Westbrooka na kraju ih je koštala pobjede.

Trail Blazersi su nakon tri odigrane utakmice na omjeru od 3-0, dok Lakersi još uvijek nemaju trijumfa.

Jusuf Nurkić je trenutno na prosjeku od 14 poena i 12 skokova po utakmici, a najbolju partiju pružio je protiv Sunsa kada je imao 20 poena i 17 skokova.

Top Komentari

King_Kenny
...ponizio je i on njega kasnije kad mu je zalijepio bananu,Nurkic nije znao gdje se nalazi...ne treba biti bahat,sve se to vrati...
5 2
prvenac
Jesu se isponižavali
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi