Sudije pretresle Neuera kao da je kriminalac, ali ih Nijemac sve prevario na domišljat način

Poslao je poruku kakvu je želio

Sudije pretresle Neuera kao da je kriminalac, ali ih Nijemac sve prevario na domišljat način

Admin Čaušević

Maneul Neuer je bio među najglasnijim kada je u pitanju podrška LGBT populaciji tokom Svjetskog prvenstva koje se održava u Kataru. Upravo iz tog razloga iskusni golman je bio u centru pažnje pred prvi meč Nijemaca na Mundijalu.

Njemačka je bila jedna od sedam reprezentacija koja je planirala nositi kapitensku traku s napisom One Love kao znak podrške LGBT osobama.

Ipak, FIFA je zadnji tren probijenila odluku i zaprijetila je svim kapitenima da će dobiti žuti karton prije nego što počne utakmica ukoliko budu nosili sada već famoznu traku.

Kako je Neuer bio najglasniji službena lica su imala poseban zadatak da "pretresu" golmana Bayenra, a na današnjoj utakmici to je uradio pomoćnik Zachari Zeegelaar.

Neuer je nosio traku koja je po pravilima, ali je smislio drugi i veoma domišljat način da pošalje poruku kakvu je želio.

Naime, kapiten Pancera je odlučio da igra sa kopačkama na kojoj su istaknute dugine boje što je univerzalni simbol pripadnika LGBT populacije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ostaje da se vidi da li će FIFA reagovati te zabraniti Neueru da u nastavku igra u specijalizovanim kopačkama koje su već sada izazvale dosta pažnje.

Top Komentari

hz_033
Fakat nevidim potrebu za ovolikim smaranjem sa lgbt. Ide se bas do te mjere, ko ih i ne mrzi, zamrzit ce ih. Naporni su postali pravo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
18 1
axel42
E sad nazad u Njemačku nakon grupe pa promoviši LGBT!! Bravo Japan!
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi