)
Utrčao u teren sa "zabranjenom" zastavom u rukama i sa dvije snažne poruke, ne piše mu se dobro

Tokom večerašnjeg meča

Utrčao u teren sa "zabranjenom" zastavom u rukama i sa dvije snažne poruke, ne piše mu se dobro

Edmir Škorić

U toku je utakmica 2. kola grupe H Svjetskog prvenstva u Kataru između Portugala i Urugvaja. 

Portugalci idu po novu pobjedu i na dobrom su putu jer su poveli golom Cristiana Ronalda u 54. minuti. Ronaldo je glavom pogodio na ubačaj svog sada već bivšeg saigrača iz Manchester Uniteda Brune Fernandesa.

Nekoliko minuta ranije na teren stadiona Lusail dogodio se "mali incident". Na teren je utrčao muškarac koji je u rukama nosio zastavu duginih boja koja se smatra simbolom LGBT zajednice.

Poznato je da se od početka turnira u Kataru vodi borba za ljudska prava unatoč velikoj zabrani domaćina.

Kapitenima je zabranjeno da nose kapitenske trake u duginim bojama i svi pokušaji da se na ovaj način iskaže podrška LGBTQ zajednici su uglavnom ugušeni.

Jedan navijač je na teren u toku meča Portugal - Urugvaj utrčao sa zastavom duginih boja, ali ubrzo mu je istu uzeo glavni sudija, te je sve bilo kratkog daha.

Oglasi

Treba istaći da je nosio majicu na kojoj je iskazao podršku iranskim ženama, ali i Ukrajincima. "Spasite Ukrajinu" pisalo je na prednjoj strani njegove majice.

Ono što je skoro pa sigurno, muškarca koji se odvažio na ovaj potez očekuje žestoka kazna, s obzirom na to koliko se domaćin svim silama bori protiv ovakvih poruka i ne dozvoljava da stadioni budu mjesto za promovisanje istih, bez obzira što neke odluke zaista nemaju smisla.

Video možete pogledati OVDJE.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Top Komentari

Handofsibir
sto nisi otisao ulicama Moskve tako protrcao
6 1
user1648586005
Na goljotinu odma
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi