Objavljen snimak kako se Messi i Mbappe provociraju: Argentinac je u očima svih dobrica, ali...

Obilježeli su finale

Objavljen snimak kako se Messi i Mbappe provociraju: Argentinac je u očima svih dobrica, ali...

Admin Čaušević

Nekad i postizanje hat-tricka u finalu Svjetskog prvenstva nije dovoljno za osvajanje najvažnijeg trofeja u fudbalu. Na svojoj koži je to najbolje osjetio Kylian Mbappe koji je sa Francuskom izgubio od Argentine i timskog saigrača iz PSG-a, Lionela Messija.

Messi u očima svih ljubitelja fudbala djeluje kao totalno pozitivan lik, maksimalno profesionalan, nije sklon incidentima na terenu i van terena zbog čega je sportski uzor milionima mališana.

S druge strane, Mbappea zbog njegovog prepotentog i egoističnog ponašanja mnogi nazivaju "bahatim derištem" i generalno ne vlada lijepo mišljenje o njegovom karakteru, dok igrački kvalitet nije upitan.

Saigrači iz PSG-a su sasvim očekivano bili najveće zvijezde finala, a snimci nakon golova su pokazali da odnos između njih dvojice i nije toliko zdrav bez obzira na srdačan pozdrav prije utakmice.

Kako što se može vidjeti na snimku koji kruži društvenim mrežama prvi sa provokacijama počeo je Messi i to nakon što je uspješno zabio penal.

Oglasi

Kada je stigao na centar Messi je stisnuo pesnicu i pogledao je prema Mbappeu koji je okrenuo glavu i pogledao iza sebe da vidi da li je kapiten Gaučosa gledao u njega ili nekog drugog.

Mbappe je svoju osvetu dočekao u drugom poluvremenu kada je stisnuo pesnicu nakon gola dok u njega gleda klupski saigrač.

Na kraju meča obojica igrača su pustili suzu. Mbappe od razočarenja zbog izgubljenog finala, a Messi zbog osvajanja trofeja kojeg čeka cijelu karijeru.

"Desetka" Francuske je postigla hat-trick te turnir završila sa osam golova što je bilo dovoljno za titulu najboljeg strijelca Mundijala.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Messi je u finalu postigao gol manje od svog klupskog saigarča, ali je odnio zlato te titulu najboljeg igrača pa se može reći da je pokupio šlag u Kataru.

Podsjećanja radi, u regularnih 90 minuta finala rezultat je glasio 2:2, da bi u dva produžetka obje selekcije postigle po gol. Na kraju su odlučili penali gdje su se bolje snašli Argentinci. 

Top Komentari

HamzaVojvoda
Sramota kolko se argentina gurala cjelo prvenstvo. Trebali su svaku utakmicu pocinjat s 1 0 da im dzabe ne sviraju smjesne penale. Onda cisti ofsajd kod treceg gola mesi visi u ofsajdu ne dotice on loptu al sledeci pas je njegov znaci direktno je ukljucen u igru a tu je bio na pas prije u ofsajdu. To se uvjek sudi ofsajd a ovdje se ni var ne gleda
4 7
HamzaVojvoda
@malezija @nestofino @proko. Mene ne interesuju ni jedni drugi nit me brige ko je pobjedio. Pitanje 1 koliko je igraca argentine bilo na terenu kada je mesi postigao treci gol? A kolko je dozvoljeno? Pitanje 2 ili 3 zasto sudija dva puta zaustavlja kontru francuske u u 8 minuta nadoknade i ne pusta prednost kada imaju sansu da istrcu do gola i vrati se kasnije pa pokaze zuti kome treba. Hajte ba kakav mesi kakva argentina
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti