Intimna tetovaža polumjeseca presudna za hapšenje Danija Alvesa

Intimna tetovaža polumjeseca presudna za hapšenje Danija Alvesa

Edmir Škorić

Brazilski nogometaš Dani Alves (39) je uhapšen zbog navodnog seksualnog napada na djevojku u noćnom klubu u Barceloni 30. decembra.

Alves je smješten u zatvor u Barceloni i tamo će biti do okončanja sudskog postupka. Nećemo biti dozvoljno plaćanje kaucije i stoga ne može da napusti zatvor. Prvobitno je smješten u Brians 1 zatvor, a onda je prebačen u Brians 2 zbog "sigurnosnih razloga". Radi se o zatvoru s nešto boljim uslovima, pa će igrač sada imati i svoj tuš.

Bivšeg igrača Barcelone sve ovo je jako pogodilo i on je potišten i skoro da ne jede dok sjedi u ćeliji i čeka da se ovaj pakao završi, a čini se da je pakao tek počeo.

Podsjetimo da je optužen za seksualno zlostavljanje 23-godišnje djevojke u jednom klubu u Barceloni. On je navodno odveo ženu u toalet, zaključao vrata i prisilio je na polni odnos. Na kraju krajeva, Alves je prvi napustio toalet i napustio prostorije. Tek nakon nekog vremena, iz toaleta je izašla i žrtva. Pozvali su hitnu pomoć i policiju. Kasnije je žena ispitana, a dva dana kasnije slučaj je otišao u tužilaštvo.

U svom iskazu, žrtva je otišla toliko daleko da je detaljno opisala tetovažu, koja bi bila jasno vidljiva tokom čina u kojem je optužuje za silovanje. Rekla je da je mogla vidjeti tetovažu kada ju je Alves pokušao natjerati na oralni seks.

Oglasi

To bi mogao biti presudan dokaz, a tvrdi da se radilo o tetovaži polumjeseca na intimnom dijelu tijela, odnosno na donjem dijelu stomaka.

U prvoj verziji svog svjedočenja, Alves je rekao da je sjedio na toaletu obučen, te da mu je prišla žena koja je upala u kabinu i sjela mu u krilo. Sudija je ispitivao igrača o tetovaži i kako je žrtva uspjela da vidi polumesec ako nije ustao i da bi, prema tome, tetovažu prekrivao majicom.

Daniel Alves je promijenio svoju verziju i priznao da je ustao kada je žrtva ušla u kabinu. Tetovaža - koja ide od abdomena do genitalnog područja - je na kraju bila odlučujuća da se igraču odredi preventivni pritvor.

Brazilcu zbog svega prijeti od četiri do 12 godina zatvora ukoliko bude proglašen krivim, ali nekim postupcima, prvenstveno različitim iskazima, uveliko se upecao u mrežu i već sada se uveliko u velike probleme.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dani Alves je legenda Barcelone. U ovom klubu je osvojio šest titula prvaka Španije, četiri Kupa kralja, tri Lige šampiona, Superkup Evrope i Svjetsko klupsko prvenstvo. U junu prošle godine od njega se oprostila Barcelona, a 39-godišnji Alves trenutno je igrač meksičkog UNAM Pumasa, ali ubrzo je klub objavio da je prekinut ugovor, naravno zbog svih dešavanja.

Igrao je i na prošlom Svjetskom prvenstvu za Brazil, koji je ispao u četvrtfinalu od Hrvatske.

Top Komentari

a1ska
"ustao kad je zrtva usla u kabinu". Žrtva da jeste žrrva nikada ne bi ušla u kabinu.
1 0
nakopitam
@pjanke.sa Imaju li mirvic i hadzic kakve tetovaze. Mogo bi se i ti ovako opariti.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi