Historijska noć na Meazzi: Ostavljanje Džeke na klupi skupo je plaćeno

Empoli iznenadio Inter

Historijska noć na Meazzi: Ostavljanje Džeke na klupi skupo je plaćeno

Edmir Škorić

Inter je bio veliki favorit u duelu sa Empolijem na Giuseppe Meazzi, ali je neočekivano poražen sa 1:0. Ključno je bilo isključenje štopera Milana Skriniara u 40. minuti.

Inter je želio pobjedom nad Empolijem da se donekle zadrži u trci za Scudetto iako Napoli ima veliku bodovnu prednost, a osim toga da učvrsti svoju poziciju u borbi za Ligu prvaka. 

Međutim, nogomet zna da bude prevrtljiv i pun iznenađenja, te da autsajderi iznenade i ostvare pobjedu nad mnogo jačim rivalom. Empoli je bio hrabar na Meazzi i na kraju je slavio historijsku, prvu pobjedu na ovom stadionu u Seriji A.

Za Inter je sve krenulo u pogrešnom pravcu kada je Skriniar u 40. minuti dobio drugi žuti karton zbog neoprezne igreč. Iako je i sa igračem manje tim djelovao sasvim dobro na terenu, u 66. minuti Empoli je golom rezerviste Baldanzija došao do velike pobjede.

Trener Simone Inzaghi ostavio je Edina Džeku na klupi, da bi ga jubacio u 72. minuti, ali nije bilo spasa. Inter je na kraju doživio šesti poraz i prekinuo jednu pozitivnu seriju dobrih rezultata ukljujčujući i osvajanje Superkupa Italije.

Upravo je Džeko po ulasku stvorio dvije velike šanse. Prvo je šutirao pored gola, a ubrzo nakon toga glavom dobro šutirao, no prečka je spasila goste iz Toskane.

S igračem manje Inter je silovito krenuo prema golu Empolija, ušao je u igru i Lukaku, sve su karte bačene u napad, no nedostajalo je i malo sreće, dok se Empoli svim silama branio i odbranio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovim duelom nije završeno 18. kolo, pošto će sutra navečer snage odmjeriti Lazio i Milan u još jednom velikom derbiju.

Napoli ostaje lider bez obzira na sve. Sada je na +12 u odnosu na Milan, koji djeluje jedini još sposoban zaustaviti Napolitance, pošto Inter pada, Juventusu je oduzeto 15 bodova, a drugi timovi poput Atalante, Rome ili Lazija jednostavno nemaju takvu snagu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1585252255
Veceras je odluceno da ce Juventusu biti oduzeto jos 5 bodova, jer je Inter izgubio od Empolia.
8 0
Ado_GTI
Drži Džeku na klupi i onda u 70.minuti pokušava sa tri napadača da nešto uradi. Jesu dobili crveni karton, ali nije Empoli Juventus ili Milan pa da mu nemožeš dati gol sa igračem manje. Sramota za Inter.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti