Moguća još jedna transfer bomba FK Sarajevo

Prelazni rok za FK Sarajevo nije završen

Moguća još jedna transfer bomba FK Sarajevo · Saznajemo

Samir Mlaćo
Prelazni rok za FK Sarajevo još uvijek nije završen. Na Koševu tragaju za pojačanjima i u narednim danima moguće je još jedno novo ime.

Radi se o defanzivcu Besimu Šerbečiću koji bi trebao stići iz Norveške. Šerbečić je već nosio dres bordo kluba i sada bi se mogao vratiti na Koševo, no sve će biti jasnije u narednim danima.

Šerbečić trenutno nosi Allesunda i pružao je veoma kvalitetne partije. U ovaj klub stigao je iz Rosenborga i to se pokazao kao pravi potez za njegovu karijeru. U našoj zemlji Šerbečić je nosio i dres Zvijezde Gradačac i Radnika iz Bijeljine.

Sa trenutnim klubom ima važeći ugovor i Sarajevo bi u tom slučaju moralo platiti obeštećenje, no to klubu sa Koševa vjerovatno neće predstavljati problem. Dobra vijest je i to što Šerbečić ima bh. papire, što i žele na Koševu.

Da li će se vratiti u Premijer ligu, ostaje da se vidi. Sigurno bi 24-godišnji ofanzivac bio sjajno primljen od navijača FK Sarajevo koji ga mnogo cijene i sasvim sigurno bi bio veliko pojačanje za tim Mirze Varešanovića.

Sa Koševa su prije par dana potvrdili sedmo pojačanje ove zime. Radi se o Ivanu Borni Jeliću Balti koji također može igrati na poziciji stopera te na poziciji zadnjeg veznog nogometaša.

Oglasi

Pomenuti fudbaler ma zavidnu karijeru jer je igrao i za Koper, ukrajinski Arsenal Kijev, te u hrvatskim timovima Varaždinu i Rudešu.

Svojevremeno je na početku karijere igrao za neke njemačke niželigaše. U tekućoj sezoni je u Poljskoj upisao dvije asistencije na 16 odigranih utakmica.

U FK Sarajevo su ove zime došli: Renan Oliveira, Giorgi Guliashvili, Almedin Ziljkić, Slaviša Radović, Ilija Martinović, Francis Kyeremeh.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Klub su napustili Nardin Mulahusejnović, Mersudin Ahmetović, Kenan Dervišagić, Vlatko Dabrov, Rijad Kobiljar, Rashid Abubakar, dok se očekuje ozvaničenje saradnje Andreja Đokanovića i turskog Ankaragučua.

Đokanović je već stigao u Ankaru i transfer je dogovoren, a bordo klubu će navodno pripasti obeštećenje od 700.000 eura plus postotak od narednog transfera.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

south
Al bas preseravanje redaju igrace i na kraju kad ni europu ne izbore ublehaski klub koji na silu hoce sve
6 13
E.Car
Sve na kredit sve za raju!!! I propade Juga, da ne propadne Saraj'vo!!!
6 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi