"Navijači" Rudara i Borca veličali ratnog zločinca Mladića - šute službena lica, šute i ostali

Sramotno

"Navijači" Rudara i Borca veličali ratnog zločinca Mladića - šute službena lica, šute i ostali

Edmir Škorić

U Prijedoru je odigran meč osmine finala Kupa BiH, a nogometaši Rudara su senzacionalno prošli dalje izbacivši favorizovani Borac iz Banjaluke nakon boljeg izvođenja penala. Ipak, utakmicu je, nažalost, obilježio i novi incident i novo nacionalističko orgijanje na tribinama od strane "navijača" spomenutih timova.

Borac je imao dva igrača više, ali to mu nije bilo dovoljno. Nakon 1:1 u regularnih 90 minuta, Rudar je slavio boljim izvođenjem penala (7:6).

Jedan od favorita za trofej u Kupu je ispao, pa mu je sada Premijer liga jedini način da se izbori za Evropu.

Ipak, nažalost nam je nogometni spektakl u Prijedoru donio nova nacionalistička skandiranja. Ovaj put su zajedno navijači dva tima skandirali ime ratnog zločinca Ratka Mladića.

Pored toga, s tribina se moglo čuti "Kosovo - Srbija". Unatoč tome, utakmica nije prekinuta, iako je spiker na stadionu pozvao na "dostojanstveno navijanje".

Dostojanstvenog navijanja je bilo najmanje. Ponovo se svjedočilo skandiranju kojem nije mjesto nigdje, a najmanje na sportskim terenima.

Oglasi

No, ništa novo. Ono što rade navijači pojedinih timova u BiH traje godina i uglavnom biva nekažnjeno. I ako se i kažnjava, to je simboličnim iznosima, pa se "navijači" ne libe to ponavljati iz sezone u sezonu.

Sudija na meču bio je Dragan Kesić iz Bosanske Gradiške, kojem očito nije smetalo ono što je mogao jasno da čuje s tribina. Nije to zasmetalo nikom na stadionu, pa ni delegati Iliji Smiljaniću iz Nove Topole.

Svi su ostali nijemi na užasna skandiranja Rudarovih i Borčevih tifoza, ali nadamo se da će Nogometni savez BiH reagovati i da će ovaj put žestoko kazniti klubove, koji također ništa ne poduzimaju da se nešto riješi po pitanju nacionalističkih orgija na stadionima.

Marinović jasno rekao ko je kriv za eliminaciju Borca iz Kupa BiH!

Iako je Borac bio favorit na ovom susretu, te je veći dio drugog poluvremena imao dva igrača više, na kraju su eliminisani.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Sve u svemu, gubili smo, došli do izjednačenja, imali dva igrača više, nismo iskoristili i stigao je poraz. Težak poraz, ja sam odgovoran za ovaj poraz", priznao je Marinović, te je dodao:

"Ide prvenstvo, moramo se vraćati, to je fudbal. Porazgovarat ćemo vidjeti šta nije bilo dobro", završio je trener Borca iz Banja Luke.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

RZ88
Dok se jedan imam etiketira što istinu govori ovi rade godinama šta hoće. ****m li vam klicu i porijeklo genocidaško sa njima nikada neće biti mira.
3 1
Glava97
****m im mater Četnicku
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi