Veliko finale bi moglo biti odigrano na novom stadionu u Srbiji koji je izrastao u pravog ljepotana
FOTO: Stadioni i Arene/facebook

Urađen prema UEFA standardima

Veliko finale bi moglo biti odigrano na novom stadionu u Srbiji koji je izrastao u pravog ljepotana

Haris Zilić

Mnogi gradovi u regiji prave moderne stadione, većina izgleda prelijepo, neki su i dio spektakularne gradnje, a novi u nizu je i stadion "Lagator" u Srbiji.

Riječ je o stadionu koji se nalazi u Loznici gdje bi se ove sezone mogla igrati jedna od najvažnijih utakmica u Sribiji.

Kako prenose tamošnji mediji u planu je da se finale Kupa Srbija igra u Loznici na novom stadionu.

Naravno to je jedna od ideja koja se treba još ozvaničiti, ali u Srbiji žele da svake godine drugi grad bude domaćin finala jer su većina gradova počela sa izgradnjom stadiona.

Moguće je i da se pomjeri datum finala Kupa Srbije.

Prvobitni plan je bio da se igra 3. juna, ali moglo bi se finale igrati 24. maja jer je kraj sezone u Superligi 27. maja pa žele u Savezu da finale Kupa bude prije posljednjeg kola prvenstva.

Oglasi

Što se tiče stadiona "Lagator" urađen je po UEFA standardima i kapacitet mu je 8.500 sjedećih mjesta.

Tribine su urađene, kao i novinarske te VIP lože, još je preostalo postavljanje travnjaka.

Opis nije dostupan.

Oko čitavog stadiona je formiran prsten saobraćajnica tako da je prilaz stadionu olakšan, a pored navedenog urađena su i četiri parking prostora za posjetioce.

U Loznici žele da upravo finale Kupa Srbije bude utakmica koja će otvoriti njihov novi stadion, a da li će to tako biti saznat ćemo u narednim danima.

Oglasi

Ovome dodajmo da je Kup Srbije stigao do četvrtine finala, a 3. maja se igraju pomenuti mečevi u kojima se sastaju:

Napredak - Crvena Zvezda

TSC Bačka Topola - Novi Pazar

Radnički Niš - Vojvodina

Radnik - Čukarički

Top Komentari

Drakula
Kasnimo za njima stoljece
0 0
Zax
Stvarno preljepa sva tri stadiona sto se otvaraju u maju.Ali ce jedan od najljepsi biti u Kragujevcu sa 20 000 mjesta.Respekt za Srbiju sledece sezone mozda i sa 4 prestavnika u grupnim natjecanjima
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi