Meč za infarkt u Monacu: Nevjerovatni Partizan u Top 8 fazi Eurolige!
Nevjerovatna sezona u Euroligi za Željka Obradovića i Partizan. Ostvaren je plasman u doigravanje (Foto: EPA)

Veliki uspjeh

Meč za infarkt u Monacu: Nevjerovatni Partizan u Top 8 fazi Eurolige!

Midhat Šljivak

Košarkaši beogradskog Partizana osigurali su plasman u Top 8 fazu Eurolige. Crno-bijeli su večeras u Monacu pobijedili domaći tim rezultatom 88:84 i potvrdili su svoje mjesto među osam najboljih timova Evrope.

Partizan je napravio fenomenalan uspjeh ove sezone. Izabranici Željka Obradovića idu u doigravanje za šampiona Eurolige, a plasman među osam najboljih osigurali su večeras u Monacu u jednom zaista fantastičnom meču.

Loše je beogradski klub ušao i meč. Uvodne minute pripale su domaćem sastavu koji je u nekoliko navrata imao dvocifrenu prednost. Ipak, u finišu prve dionice Partizan smanjuje razliku i nakon deset minuta igre Monaco ima plus četiri, 22:18.

Kontrolisao je Monaco rezultat sve do sredine igre u drugoj dionici. Potom slijedi sjajna rola Alekse Avramovića koji trojkom donosi prvo vodstvo Partizanu na meču, 29:28.

Na krilima fantastičnog Avramovića gosti iz Beograda održavaju prednost. Pogađao je sve Čačanin u tim trenucima, Partizan je uspio otići na plus 10, ali Okobo trojkom prednost smanjuje na sedam razlike, što je bila razlika nakon prvog poluvremena. Partizan je imao 42:35.

Tim Željka Obradovića fenomenalno igra u trećem periodu. Uspio je beogradski velikan otići na 15 poena prednosti u jednom trenutku (53:38) i činilo se kako se Monaco raspada.

Oglasi

Međutim, potom je uslijedila kriza u igri beogradskog sastava. Redala se greška na grešku i Monaco se vratio u igru. Serijom od 12-0 dolaze na minus dva (53:51), ali na ulasku u posljednju dionicu crno-bijeli su ponovo na šest poena prednosti, 62:56.

Izgledalo je i u posljednjoj dionici kako gosti neće imati previše problema da završe ovaj meč u svoju korist, no Monaco se nije predavao.

Poenima Mikea Jamesa na dvije i po minute prije kraja nakon dugo vremena domaći košarkaši dolaze do prednosti (78:77) i ušlo se u neizvjesnu završnicu meča.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

A onda na 16 sekundi spektakl. Punter pogađa trojku za 84:80 i postalo je jasno da Partizan pobjeđuje u ovom meču te da ide u Top 8 fazu Eurilige, iako Monaco nije želio odustati do samog kraja utakmice. Partizan je na kraju slavio i ostvario je veliki uspjeh.

Zach Leday i Aleksa Avramović s po 22 poena večeras su vodili Partizan do trijumfa, dok je kod Monaca Elie Okobo ubacio 23.

Top Komentari

Bajernovac
Nek ste nam javili kako su odigrali zaspo ja ne bi bez tog znanja da su pustili Partizanu pobjedu mozda **** off Serbia
1 5
user1665931807
Ljudi, čitaj navijači i uprava partizana podržava rusku agresiju na Ukrajinu, i dobiju pozivnicu da učestvuju u Euroligi, ok, zbog te agresije iz el su izbačeni ruski klubovi, ako volite Rusiju, zašto igrate ova takmičenja čij su organizatori oni koji su protiv Rusije, Zašto ne igrate neku rusku ligu,
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi