Juventus prošao dalje na Allegrijev način
Juventus se posvetio odbrani svog gola u Lisabonu i uspješno se odbranio za polufinale Evropske lige (Foto: EPA)

Remi u Lisabonu za prolaz dalje

Juventus prošao dalje na Allegrijev način

Midhat Šljivak

Torinski Juventus plasirao se u polufinale Evropske lige. Bianconeri su večeras remizirali u Lisabonu protiv Sportinga (1:1), te zahvaljući pobjedi iz prve utakmice idu u polufinale na duel sa španskom Sevillom.

Juventus je preživio pakao Jose Alvalade stadiona u Lisabonu. Torinski tim je ostao neporažen (1:1) i zahvaljujući minimalnoj pobjedi iz prvog meča odlazi u polufinale.

Gosti dobro ulaze u meč i u devetoj minuti stižu do vodstva. Adrien Rabiot se dobro snalazi u kaznenom prostoru nakon ubačaja iz ugla i postiže pogodak za prednost Bianconera od 1:0.

Sporting naravno potom kreće ofanzivno prema golu Stare dame i već u 20. minuti dolaze do izjednačenje. Rabiot je skrivio penal, a Marcus Edwards pogađa za 1:1.

Do kraja prvog dijela još jedna velika šansa za domaće. Ousmane Diomande nakon kornera šutira glavom tik pored stative gola Juventusa.

Rezultatom 1:1 se odlazi na odmor, a u nastavku je Massimiliano Allegri zatvorio sve prilaze svom golu.

Oglasi

Nije Sporting mogao ništa napraviti u fazi napada. Jalovi su bili napadi domaćeg tima, dok je Juve s druge strane mislio samo o odbrani svog gola.

Tek u 88. minuti domaći stvaraju veliku šansu. Sebastian Coates s pet metara prebacuje čitav gol i koštao je svoju ekipu. Isti igrač je i u 90. minuti promašio zicer.

Na kraju se susret okončao bez pobjednika. 1:1 na kraju nije bilo dovoljno Sportingu koji je zaustavljen u četvrtfinalu, a u polufinalu će igrati najveći italijanski tim.

Juventus će u polufinalu igrati protiv Seville, dok drugi polufinali par čine Bayer Leverkusen i bolji iz duela Roma - Feyenoord.

Prve utakmice se igraju 11. maja, a revanši su na rasporedu 18. maja.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Evropska liga, četvrtfinale:

Sporting - Juventus 1:1 (1:2 - ukupno)

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pa je..o ti sam sebi mater , date pare da vas ne kazne spasite italijanski nogomote i ti nešto komentarises ...tačno ti mater treba si....ti
1 3
Ubio ih Sporting , al ko žabari samo sreća ništa više Al sad će Sevilla ih razbiti dosta više provlacenja !!!
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi