Sinoć zeleni ćilim, jutros oranica: Preko noći nestao travnjak najpoznatijeg stadiona na svijetu!

Bilo je dovoljno nekoliko sati

Sinoć zeleni ćilim, jutros oranica: Preko noći nestao travnjak najpoznatijeg stadiona na svijetu!

Admin Čaušević

Preko noć je nesetao travnjak na stadionu koji se opravdano smatra najvećim fudbalskim hramom na svijetu. Bilo je dovoljno nekoliko sati da mjesto na kojem je stajao zeleni tepih postane oranica. 

Ono što se najavljivalo to se i desilo. U subotu navečer nakon završene utakmice mašine i radnici su kročile na teren i obavile su većinu posla preko noći.

Čuveni stadion Santiao Bernabeu će dobiti novi travnjak u narednim danima, i to po peti put ove sezone.

Igrači Reala kao i Carlo Ancelotti su se nedavno žalili na teren koji je u očajnom stanju i vrlo brzo se potroši te klupski čelnici nisu imali izbora nego da promijene glavni teren.

U subotu večer su Kraljevi u odličnom meču pobijedili Almeriju sa 4:2, a nakon završene utakmice počeli su radovi i većina posla je odrađena preko noći.

Oglasi

Zelena površina je doslovno nestala, a tokom dana će biti odrađeno ravnanje zemlje kako bi se postavio novi travnjak.

Radnici će imati sedam dana da završe sve radove pošto Real Madrid naredni domaći meč igra u utorak, 9. maja. Riječ je o prvom susretu polufinala Lige prvaka.

Carlo Ancelotti je nakon susreta protiv Villarreala najavio promjenu terena i da će sve biti završeno do duela sa Građanima, a to je počelo i da se obistinjuje.

Inače, promjena glavno terena Real će koštati oko 300.000 eura. Glavni razlog je nepovoljan položaj stadiona i sunčeva svjetlost ne dopire do većeg dijela travnjaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Teren stadiona Santiago Bernabeu je oduvijek je bio zahtjevan posao održavanja zbog ekstremnih vremenskih uvjeta u glavnom gradu Španije (suhe zime, strašno vruća i suha ljeta), a zbog svoje konstrukcije stadion ne propušta mnogo sunčeve svjetlosti i s vremena na vrijeme neka područja terena uopće ne vide sunce.

Rekonstrukcija madridskog hrama fudbala će koštati oko 800.000 eura, a ostaje da se vidi da li će inžinjeri pronaći način da uklone najveću manu budućeg najmodernijeg stadiona, a to je teren.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1671659289
Ljudi urade travnjak za 7 dana najdalje, a kod nas malo im 7 mjeseci da zavrse hahah
5 0
DamirT
Kod nas skidaju travu 3 mjeseca
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi