Da se pamti i prepričava: Beograd oborio sve rekorde!

Kakva ludnica

Da se pamti i prepričava: Beograd oborio sve rekorde!

Esmer Oštraković

Spektakl godine trenutno je u toku u Beogradu, a radi se naravno o utakmici između Partizana i Real Madrida u okviru Eurolige.

Nevjerovatno je kakvu atmosferu su napravili navijači Partizana pred ovu utakmicu, te je jasno da će tokom cijele utakmice biti prava ludnica.

Ispisan je večras novi rekord Eurolige kada je riječ o takmičarskoj 2022/23, a radi se o posjećenosti na tribinama.

Čak 20.091 navijač nalazi se na tribinama, nešto je to što će se prepričavati jer se to zaista ne pamti.

Grobari imaju nekoliko "meta", a čini se da je najveće uvrede trpio Džanan Musa. Reprezentativac BiH je bio sporedni akter nedavne tučnjave u Madridu, iako je samo htio da pomogne da se obustavi fizički obračun na parketu.

Oglasi

Na zagrijavanju Grobari skandiraju gostima "cigani, cigani", dok je poseban 'tretman' imao Musa, kojem su skandirali: "Musa Tur*ine napu*i se kur*ine" odjekuje Arenom na zagrijavanju.

Musu navijači Partizana baš i ne vole, blago rečeno, a pokazali su to večeras žestokim skandiranjem i upućenim uvredama sa tribina. Uvrede će trpiti i ostali članovi Madriđana, naročito kada krene utakmica, a vjeruje se da će najviše toga biti na račun Muse i Sergija Llulla, iskusnog playmakera koji je sve i zakuhao u prošloj utakmici.

Llull je isprovocirao Puntera, uslijedio je haos, zbog čega Partizan ovaj meč igra oslabljen neigranjem ključnih igrača Puntera i Lessora. Yabusele i Deck s druge strane nisu u rosteru zbog suspenzija.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Za razliku od gostujućih, domaći igrači su jasno dočekani velikim ovacijama i aplauzima.

Dodajmo na kraju da je naš košarkaš imao i ranije "dobrodošlicu" od strane Grobara, koji su mu ostavili poruku na ulasku u Beograd.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edis_91
Ebo vam partizan mamu...zaboli me neka stvar za njima ****a jedna
0 4
grom
Daj još koji info ebo vam partizan sve
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi