Bašić: Nogometa je najmanje u BiH, boli ovo, žao mi je da se to lomi na Želji...

Plavi razočarani nakon remija sa Igmanom

Bašić: Nogometa je najmanje u BiH, boli ovo, žao mi je da se to lomi na Želji...

Željezničar je osvojio samo bod protiv Igmana.

Željezničar je osvojio samo bod protiv Igmana.

Plavi su remizirali i smanjili svoje šanse u borbi za Evropu. Iz Željezničara su imali veliki zamjerki na suđenje nakon meča, nastao je pravi haos na terenu, a svoje viđenje meča dao je Nermin Bašić.

“Nogometa je najmanje u BiH. Svi sudjelujemo u tome. Stvorili smo veliki broj prilika, odigrali jako dobro utakmicu, što smo vidjeli na kraju od naših navijača. Mi smo zaslužili tri boda, bili smo dominantni. Bio sam klaun zadnju utakmicu, sada opet moram biti. Što se mene tiče, to je to“, rekao je Bašić.

Sudije su teško prošle u tunel.

“Imam prijedlog za sebe – oprostiti se od ovog posla. Želimo da igramo nogomet, da bolji pobjeđuju i da ljudi imaju šta da vide. Nisam rekao ništa o sudijama, vi ste rekli. Žao mi je da moj klub ovo doživljava na svom terenu i da se na Želji lome te stvari. Žao mi je mojih momaka, igrali su srcem, igrali dobro... Idemo dalje“.

Oglasi

Željo je od 15 osvojio četiri boda.

“Pet utakmica smo odigrali u 17 dana. Četiri utakmice su bile sa timovima iz vrha tabele. Ekipa je izašla iz krize što se tiče igre, ali bodovno nije. Određene stvari me raduju u ekipi, ko želi da vidi mogao je vidjeti. Meni se čini da igrači uživaju u igru, da smo hrabri...“.

Da li je borba za Evropu gotova?

“Ne. Samo ću mrtav odustati. Moramo dobiti sve do kraja. Nećemo odustati, navijači nam ne daju da odustanemo. Borit ćemo se“.

Najavio je veliku kaznu za Cocalića  od Saveza zbog crvenog kartona na kraju.

“Bile su psovke, provokacije... Bolje da ne pričam...Vidjeli ste sve“., dodao je Bašić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kakva je situacija sa Galićem, da li je teža povreda?

"Santos i Galić su bili u zoni. Galu sam pitao da li je spreman, a nisam imao dobar osjećaj. Ušao je dečko koji nije zagrijan bio i bilo je problema. Biće problema zbog Cocalića i Galića. Imamo Kosorića, moramo se ohladiti. Boli ovo. Prošao sam ja svašta ovdje, pobjegao, pa se opet vratio. Sabrat ćemo i izvući ovo na najbolji način. Onda treba sve analizirati i vidjeti kakve su bile mogućnosti, a šta je realnost", dodao je Bašić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Kmeeeeee kmeeeeee kmeeee kmeeeeeeeeee kmeeeee
6 0
nakopitam
U plavu kuverinu su svi svrsili. Sada samo brisu kurcine od nju
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi