Džanan Musa je već odlučio šta će učiniti s trofejom Eurolige
Džanan Musa je u prvoj sezoni s Real Madridom osvojio trofej Eurolige

Za njega nema dileme

Džanan Musa je već odlučio šta će učiniti s trofejom Eurolige

Midhat Šljivak

Džanan Musa je s Real Madridom postao prvak Evrope. Kraljevi su u finalu Eurolige u Kaunasu savladali Olympiakos 79:78, a bh. košarkaš je u pobjedi svog tima učestvovao sa šest poena i četiri asistencije. Presretan je Džanan zbog trofeja i to jasno pokazuje nakon utakmice.

Real Madrid je u nevjerovatnoj utakmici osvojio naslov prvaka Evrope. Iako su bili na rubu poraza legendarni duo Sergio Rodriguez - Sergio Llull je pogađao u ključnim trenucima i donio je Kraljevima 11. titulu prvaka Evrope.

Džanan Musa u finalu nije previše igrao. Na parketu je proveo 15 minuta i duel je okončao sa šest poena i četiri asistencije. Ipak, on je tokom sezone bio jedan od najkorisnijih igrača i izabran je u najbolju petoruku Eurolige.

Nakon okončanja finala Džanan je bio zaista presretan. On je najavio kako će dobijeni trofej koristiti kao čaša iz koje će piti.

"Odsad pijem samo iz ovog. Ovo će mi kod kuće služiti kao čaša i kao podsjetnik za sve što smo napravili ove sezone", rekao je Džanan Musa.

Oglasi

Džanan je ovu sezonu završio na učinku od 15 poena po utakmici, a ovo mu je drugi trofej Eurolige jer je 2021. godine trofej uzeo kao član Anadolu Efesa.

Musa: Ima nas, ima - ponosan sam sto sam iz Bosne i Hercegovine

Nakon utakmice reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa putem Instagram livea obratio se svojim fanovima.

"Ponosan sam što sam iz Bosne i Hercegovine. Evo je (pokazuje na zastavu Bosne i Hercegovine). Ima nas, ima nas! Ništa ljudi, hvala vam na podršci, nadam se da sam vas učio ponosnim.

"Nemam riječi, trenutno mi se mota po glavi kad smo osvojili s BiH U-16 i opet sad u Kaunasu. Isti su osjećaji. To je nešto što je posebno. Volim Bosnu i Hercegovinu. Nadam se da ćemo se viđati i da ćemo sa reprezentacijom napraviti još uspjeha. Volim vas puno, ljubi vas brat sve", rekao je Musa.

Naravno u svlačionici Real Madrida odakle se naš reprezentativac obratio fanovima bila je sjajna atmosfera, te je obraćanje trajalo kratko.

Ono što je posebno na ovoj utakmici jeste da je pobjedu Real Madridu donio Sergio Llull koji je nekoliko sekundi prije kraja pogodio za 79:78.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Llull nije postigao niti jedan poen u toku utakmice i ta pobjednička dva poena su njegov jedini doprinos na ovoj utakmici. Zaista nevjerovatno.

Top Komentari

Babajaga
Dokaz kako u važnim utakmica protiv dobre ekipe musa nevidljiv na terenu! Onda se čudimo sto ne igra NBA! Fizički nije dorastao a muda kao grašak!
2 2
nakopitam
To Dzanane Pitaru. Nek pokrepaju dusmani
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi