Tužan kraj karijere za legendarnog Luisa Suareza
Legendarni urguvajski napadač prinuđen je okončati karijeru (Foto: EPA)

Uskoro će zvanično saopštiti da odlazi u penziju

Tužan kraj karijere za legendarnog Luisa Suareza

Midhat Šljivak

Legendarni urugvajski napadač Luis Suarez (36) ubrzo će saopštiti kako završava karijeru. Brazilski mediji tvrde da će se čuveni fudbaler oprostiti zbog problema s koljenom u kojem su mu bolovi postali neizdrživi.

Luis Suarez bi u narednim satima mogao saopštiti kako završava karijeru. Napadač brazilskog Gremija navodno će se obratiti javnosti i okončat će zaista impresivnu karijeru.

Prema navodima brazilskih medija Suarez ima ozbiljne probleme s koljenom. Bol je jednostavno postala neizdrživa i 36-godišnji napadač je odlučio da je najbolje da se povuče jer ne može igrati na nivou na kojem želi.

Tako će vjerovatno povreda koljena okončati još jednu veliku karijeru. Imao je Suarez namjeru još igrati, povezivao se i s Interom iz Miamija, no na kraju će karijeru okončati u Gremiju.

Luis Suarez iza sebe ima zaista bogatu karijeru. Počeo ju je u Nacionalnu, a zatim je preko Groningena 2007. godine stigao u redove Ajaxa.

Oglasi

Tu je započelo pravo ludilo. Suarez je postao jedan od najboljih napadača na svijetu, prešao je u Liverpool, a zatim i u Barcelonu s kojom je uspio osvojiti sve što je mogao.

Posljednje dvije evropske sezone odigrao je u dresu Atletico Madrida. Nakon što ga je Ronald Koeman otpisao u Barci, on je pokazao da nije za staro gvožđe, pa je odveo Jorgandžije do titule prvaka Španija.

U ljeto prošle godine napušta Evropu. Potpisao je ponovo za Nacional, uzeo je titulu prvaka Urguvaja i zatim je potpisao za Gremio gdje je u 26 utakmica postigao 14 golova.

Ipak, tijelo više očigledno ne može. Bolovi u koljenu su prejaki i Suarez je prinuđen napraviti ono što je najbolnije za svakog fudbalera - okončati profesionalnu karijeru.

Luis Suarez je odigrao 772 profesionalne utakmice i postigao je 474 pogotka, a za reprezentaciju Urugvaja je u 137 nastupa postigao 68 golova.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1606950187
Najbolji napadac ikad
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi