Harry Kane "namignuo" velikanu koji sada svim silama kreće po njega

Prilika za trofeje

Harry Kane "namignuo" velikanu koji sada svim silama kreće po njega

Edmir Škorić

Engleski napadač Harry Kane ovog se ljeta povezuje sa nekoliko velikana evropskog nogometa i nikada nije bio bliže odlasku iz Tottenhama.

Kane je neko koga velikani pomno prate iz sezone u sezonu, ali on je uporno odbijao ponude zajedno s Tottenhamom i ostajao u Londonu iako nije dobio priliku da osvoji prvi trofej.

Sada je navodno sam igrač svjestan da je vrijeme za iskorak u karijeri. Htjeli su ga Real Madrid, Manchester United i Bayern, a trenutno je najbliže Bayernu, koji očajnički treba zamjenu za Roberta Lewandowskog. Kako je Poljak otišao u Barcelonu prošlog ljeta, tako je napad Bavaraca postao manje opasan.

Rukovodstvo Bayerna nije još uvijek detektovalo pravu metu, ima nekoliko zvučnih imena o kojima se uveliko raspravlja, ali čini se da je sada Kane prva opcija za Bavarce.

Kane je navodno dao signal Bayernu da je Minhen njegova omiljena destijnacija, pa čelnici Bayerna spremaju nove korake s ciljem da na kraju realizuju transfer.

Oglasi

U Bayernu su optimisti da Kanea mogu dobiti za manje od 100 miliona eura. 29-godišnji Englez ima ugovor do ljeta 2024. godine sa Spursima i to je jedan od glavnih razloga što u Bayernu vjeruju da će Tottenham na kraju popustiti.

Kane je gotovo cijelu karijeru proveo u Tottenhamu, sa nekoliko odlazaka na posudbe, te je apsolutni rekorder po svim parametrima u timu iz sjevernog Londona.

Kane je u dresu londonskih Pijetlova odigrao 435 utakmica i postigao je fenomenalnih 280 golova. Trofeji su izostali i čini se da je došlo vrijeme za rastanak.

Uz Bayern, drugi najzainteresovaniji tim za Kanea i najbliži njegovom dovođenju smatra se Manchester United, kojem je također neophodan sjajan golgeter. Mnogi vjeruju da bi Kaneu prelazak u Manchester i nastavak igranja u Premier ligi bio bolji potez, ali očito je da on ima želju da zaigra u Bayernu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navijači njemačkog prvaka nestrpljivo čekaju prvo veliko ovoljetno pojačanje. Uz dužno poštovanje, takav status nemaju ni Konrad Laimer a ni Raphael Guerreiro. Jedan je došao iz Leipziga, drugi iz Borussije Dortmund i obojica bez odštete.

Za sada su klub napustili Joao Cancelo (istekla posudba) i Daley Blind, ali bit će svakako još puno promjena u narednih 60-ak dana.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ovaj može samo igrati po engleskoj prevara velika . Muani je taraba obična , polovnjak !!! Osimhen je za Bayerna dušu dao , ali za sirotinju je skup . Bacaju pare bezveze , još koji milion i eto Osimhena
0 2
Bajernovac
De skontaj te se vise ko dolazi Vlahovic Osmineh Kean Kolo Mouani ..svaki dan sve razlicite objave samo jos Bilbiju niste naveli
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi