Bjelorusi se ne šale: Prvo "sedmica" pa dva pojačanja, a onda "ozbiljni" Željezničar

Evropske utakmice su sve bliže

Bjelorusi se ne šale: Prvo "sedmica" pa dva pojačanja, a onda "ozbiljni" Željezničar

Admin Čaušević

Dinamo iz Minska, protivnik Željezničara u Konferencijskoj ligi, zabio je sedam golova u posljednjem ligaškom meču što je jasna poruka za sarajevske Plave kakav protivnih ih čeka. 

Željezničar se nakon tri godine vraća u Evropu, a za prvog rivala u Plavi će u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu imati Dinamo iz Minska koji se nalazi u punoj takmičarskoj formi.

U sedmici na izmaku bjeloruski tim je odigrao dva meča i slavio je sigurno pobjede. Prvo je protiv Zhodina sa 0:2 izboren plasman u narednu fazu Kupa, da bi u subotu sa visokih 7:2 u prvenstvu savladana ekipa Belshine.

UEFA je ranije potvrdila da će se revanš susret između Željezničara i Dinamo Minska igrati u Bakuu, a sada je o tome govorio i trener bjeloruskog tima, Vadim Skripchenko.

"Znate da mogu govoriti samo o informacijama koje imam. Jasno je da se situacija mijenja, zbog logistike, aviona i vremena da dođemo u gradove jer obje utakmice igramo u gostima."

"Lakše nam je što ćemo igrati u Bakuu jer postoje direktni letovi, uz to je i već drugi protivnik iz Bakua (Neftchi op.a.), ako prođemo Željezničar. Tako da nam je to ugodno što se tiče logistike i letova."

Oglasi

"Jasno je da su protivnici ozbiljni. Naš glavni zadatak je da se pripremimo bez obzira na sve okolnosti s ciljem da prođemo makar prvu rundu kvalifikacija i onda se pripremimo za sljedećeg protivnika", kazao je Skripchenko.

Kako sada stvari stoje Dinamo će za duele protiv Željezničara biti jači za krilnog napadača Ivana Bakhara koji se u Bjelorusiju vraća iz Izraela.

Osim toga u ekipu se nakon sezone vraća i iskusni 31-godišnji veznjak Alexander Selyava od kojeg Skripchenko ima velika očekivanja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Znam ga od 16 godine, znam njegove mogućnosti i nadamo se da ćemo njegovim dovođenjem pojačati vezni red", kazao je iskusni stručnjak.

Podsjećanja radi, prvi meč Željezničar - Dinamo se igra 13. jula na stadionu Grbavica od 20:30, a revanš susret je sedam dana kasnije u Bakuu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kakakak
Zeljeznicmar je qarina to i Ivica pokojni zna
0 2
Fixa
U kakvom qrcu je nas fudbal kad se moramo pribojavati nekakvih bjelorusa
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi