Završen je posao koji bi mogao podebljati račun FK Sarajevo

Antonis Tsiftsis u Rakowu, Kovačević odlazi

Završen je posao koji bi mogao podebljati račun FK Sarajevo

Midhat Šljivak

Račun FK Sarajevo uskoro bi mogao biti uvećan za nešto više od milion eura. Transfer golmana Vladana Kovačevića iz poljskog Rakowa u Bayer Leverkusen je samo pitanje vremena, a danas je poljski šampion doveo i zamjenu za njega. To je grčki čuvar mreže Antonis Tsiftsis.

Vladan Kovačević uskoro bi FK Sarajevo mogao donijeti milionski iznos. 25-godišnji golman bi za sedam miliona eura trebao pojačati Bayer iz Leverkusena, a Bordo tim će od ovog transfera dobiti 15 procenata.

To znači da bi u kasu tima s Koševa mogao leći iznos nešto veći od milion eura, a da bi transfer Kovačevića uskoro trebao biti gotova stvar pokazuje i potez poljskog šampiona.

Rakow je danas doveo novog golmana. Iz grčkog Asterasa stigao je 23-godišnji Antonis Tsiftsis i on bi trebao zamijeniti Kovačevića među stativama.

Radi se o golmanu koji je igrao za omladinske selekcije Grčke, a ukupno je za Asteras nastupio 45 puta uz 16 'clean sheetova'.

Oglasi

Prošle sezone je nastupio u samo sedam utakmica i bio je uglavnom rezerva iskusnijem Nikolaosu Papadopoulosu.

Hoće li ovaj 23-godišnjak stati među stative Rakowa umjesto Kovačevića ili je doveden samo kao broj dva, vidjet ćemo u narednom periodu.

Bayer Leverkusen je izuzetno zainteresovan za nekadašnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine i ponuda od sedam miliona eura nešto je o čemu se itekako da razmisliti.

U FK Sarajevo nestrpljivo čekaju rasplet situacije i sigurno će u veselju dočekati transfer svog nekadašnjeg fudbalera.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Podsjetimo, Rakow je za Kovačevića Bordo klubu 2021. godine platio odštetu od 300.000 eura.

Vladan Kovačević je na golu Sarajeva bio od 2016. godine i sa bordo klubom je osvojio dva naslova prvaka BiH, te dva Kupa BiH.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
Zar opet? Pa dokle ce nam vise ovi Pitari nabijati komplekse????
3 0
Kakakak
Vise nego ona sirotinja od Dzeke
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi