Vlahović od nove sezone dio "svemirskog napada", 60 miliona eura i transfer života!

Pokazali interes za napadača Juventusa

Vlahović od nove sezone dio "svemirskog napada", 60 miliona eura i transfer života!

Endin Čaušević

Srbijanski reprezentativac Dušan Vlahović ovog ljeta će najvjerovatnije napustiti Juventus, ali klub iz Torina mu je jasno poručio da će otići samo ukoliko dođe zadovoljavajuća ponuda. Vlahović se povezivao s Real Madridom i Chelseajem, no pojavio se klub koji je spreman da plati iznos koji traži Stara dama.

Vlahović je početkom 2022. godine stigao kao veliko pojačanje u Juventus iz Fiorentine za čak 82 miliona eura, ali još uvijek nije uspio da opravda očekivanja u dresu italijanskog velikana.

Već se mjesecima špekuliše o tome da Vlahović u Juventusu nije baš zadovoljan i da želi da ide, te čini sve kako bi čelnici Stare dame prihvatili ponude klubova koji su pokazali za njega interes.

Prvobitno se povezivao s odlaskom u Real Madrid i Chelsea, no još uvijek ovi klubovi nisu poslali zvanične ponude. Isto važi i za Bayern na čijem radaru je navodno Vlahović, no sve je ostalo na špekulacijama.

Međutim, ugledni Fabrizio Romano objavio je da se u utrku za Vlahovića uključio još jedan klub koji je spreman da plati 60 miliona eura za srbijanskog napadača, te bi on mogao biti dio nevjerovatnog napada iduće sezone.

Oglasi

Naime, u pitanju je PSG koji traga za klasičnim napadačem jer je jasno da će Mauro Icardi napustiti ekipu ovog ljeta.

Romano navodi da se na listi želja PSG-a nalaze četvorica napadača, a među njima i Vlahović. PSG je spreman da plati iznos koji Juve traži i u narednim danima trebali bi poslati zvaničnu ponudu za ovog 23-godišnjaka.

Ukoliko Vlahović na kraju potpiše za PSG sigurno da će to biti transfer karijere jer bi od iduće sezone igrao u nevjerovatnoj ekipi.

Već se zna kakav napad ima PSG, a Vlahoviću bi društvo pravili Kylian Mbappe, Neymar i Marco Asensio koji je stigao u klub prije nekoliko dana.

S posudbe se vratio i Icardi, ali očekuje se da Argentinac napusti PSG ovog ljeta, a njegovo mjesto bi prema svemu sudeći mogao zauzeti upravo Icardi i zadužiti na Parku prinčeva dres s brojem devet.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vlahović je tip napadača kojeg želi Luis Enrique, a da li će na kraju uspjeti dovesti reprezentativca Srbije iz Juventusa ostaje nam da vidimo.

Ovaj 23-godišnjak je za Staru damu od dolaska iz Fiorentine odigrao ukupno 63 utakmice i uspio je postići 23 gola i dodati šest asistencija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirT
Smijesan napadac
0 4
Baco
Veze on nema sa loptom...disconect
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi