Rastaju se Delić i Sloboda

Nisu pronašli zajednički jezik

Rastaju se Delić i Sloboda

Haris Zilić

U ponedjeljak je izvršena prozivka FK Sloboda koji će od naredne sezone igrati u Prvoj ligi FBiH, a ekipu će sa klupe najvjerovatnije predvoditi Zlatan Nalić.

U timu će biti novih imena, ekipa će biti i podmlađena.

Dosta igrača koji su bili okosnica tima prošle sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine neće više biti stanovnici Tušnja.

Prema saznanjima portala SportSport.ba, Kenan Delić i FK Sloboda nisu pronašli zajednički jezik za nastavak saradnje.

Ovo znači da će Delić u potragu za novim klubom ovo ljeto.

Oglasi

Pomenuti fudbaler je u redove Slobode došao prošlo ljeto iz NK TOŠK Tešnja, a u dresu Slobode u Premijer ligi BiH odigrao je 32 utakmice, postigao pogodak i upisao četiri asistencije.

Tuzlanski klub je dobio novog predsjednik, a riječ je o Senadu Mujkanoviću koji je danas na prozivci održao lekciju fudbalerima Slobode možemo tako reći jer je imao oštro i jasno predavanje prilikom obraćanja.

"Želim vam dobrodošlicu na Tušanj i FK Slobodu, želim da se ugodno osjećate. Igrači koji ostanu tu, želim da daju sve od sebe kako bi se ostvario povratak u Premijerligu BiH. Morat ćete dobro da radite, ostale ekipe nisu navine. Još neki fudbaleri će doći", rekao je Mujkanović i nastavio:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sloboda je Tuzlacima i navijačima svetinja. Navijači nisu zahtjevni i vole Slobodu, klub i igrače koji igraju za Slobodu. Nema foliranja. Mene lično je teško folirati, previše iskustva imam. Nedsiciplinu zaboravite, brže ćete otići nego što ste došli pa da ste i Messi. Mene kao predsjednika samo zanimaju bodovi. Igrate za jedan od najstarijih klubova u Bosni i Hercegovini to morate znati. Nije samo teren, bitna je i svlačionica, morate sve da poštujete. Sve što dogovorimo oko plata, to će biti na vrijeme, dogovarat ćemo i premije. Tu ćemo dogovoriti i nagrade ako uđemo u Premijer ligu BiH. Vaše je samo da igrate, ne trebaju meni frajeri i filozofi, ima drugi klub za mangupe."

Na prozivci su bili: Dalipagić, Mumunović, Abdulahović (golmani), Hadžibeganović, Vulić, Dakić, Baltić, Janjić, Ćivić, Aličić, Mujkić, Kalesić, Dervišagić, Ardonis Mućaj, Vazda, Salanović, Sejranić, Panjeta, Bajrić, Kapetanović, Novak, Delić, Mujić, Kovačević, Saletović...

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mustafa
Brz povratak u PL sa ovakvim levatima je naucna fantastika! Najprije cemo se boriti za opstanak. Uprava napolje !
0 0
senad035
Uhljupi nisu u stanju nikog zadrzat
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi