Stadion u Mostaru je već ispunjen - Zrinjski spreman za prolazak prve evropske prepreke

Stadion u Mostaru je već ispunjen - Zrinjski spreman za prolazak prve evropske prepreke

Edmir Škorić, foto: Dino Kurbegović

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, HŠK Zrinjski, večeras na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru igra revanš utakmicu prvog pretkola Lige prvaka protiv armenskog Urartua.

Utakmica protiv armenskog rivala, kojeg je Zrinjski u prvom duelu dobio sa 1:0, počet će u 20 sati. Plemići imaju velike šanse da prođu dalje i svakako su favoriti pred svojim navijačima.

Sve ulaznice za utakmicu rasprodane su danima prije utakmice, odnosno čim su iste puštene u prodaju.

Bh. prvak imat će veliku podršku navijača i već sada su tribine pune. Satima prije utakmice viđene su grupe navijača Zrinjskog na ulicama u Mostara, a svi se nadaju proslavi plasmana u 2. prektolo Lige prvaka.

U slučaju prolaska prve prepreke, najtrofejniji klub u BiH imat će čak tri prilike za plasman u grupnu fazu Konferencijske lige.

Oglasi

Za Zrinjski tako od prve minute večeras nastupaju:

Marić, Ćorluka, Senić, Barišić, Marin, Stanić, Čanadjija, Ivančić, Ćuže, Bilbija i Tičinović.

Sa druge strane za Urartu će utakmicu početi:

Melikhov, Margaryan, Tsymbaliuk, Piloyan, Antwi, Salou, Marcos Junior, Zotko, Sabua, Mogilevets, Grigoryan.

Zrinjski ima priliku da iz osmog pokušaja po prvi put izbaci jednog protivnika u pretkolima Lige prvaka, a koliko je važno večeras da Plemići prođu dalje dovoljno govori i činjenica da bi u slučaju prolaska imali tri finala za plasman u grupnu fazu Konferencijske lige.

Naime, ukoliko Zrinjski prođe u drugo pretkolo igrati će najmanje play-off Konferencijske lige, jer bi u slučaju ispadanja takmičenje nastavio u trećem pretkolu Evropske lige, pa u play-offu Konferencijske lige.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

S druge strane, ako bi prošao u treće pretkolo onda bi se već slavio historijski plasman nekog bh. tima u grupnu fazu, jer bi u slučaju ispadanja tu i u play-offu Evropske lige išli u treće UEFA-ino takmičenje.

Dakle, večerašnja utakmica je već prvo finale za Zrinjski i jednostavno se mora proći dalje. U slučaju ispadanja Plemići bi otišli u drugo pretkolo Konferencijske lige i onda bi na putu do grupne faze morali izbaciti tri protivnika umjesto jednog, a prvi protivnik ne bi bilo nimalo lagan - poraženi iz duela Farul - Sheriff.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Sretno Zrinjskom!!!!
0 1
Kakakak
U BIH imamo 4 najtofejnija kluba
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi