Konačno - Završava se saga o Dominiku Livakoviću, čeka ga doček za pamćenje

Hrvatski golman napušta Dinamo

Konačno - Završava se saga o Dominiku Livakoviću, čeka ga doček za pamćenje

Midhat Šljivak

Dominik Livaković će ubrzo napustiti redove zagrebačkog Dinama. Prvi golman reprezentacije Hrvatske odlazi u Fenerbahče i transfer će biti završen u narednih dan ili dva.

Dominik Livaković konačno odlazi iz Dinama. Nakon silnih priča 28-godišnji čuvar mreže konačno će realizovati transfer i postat će novi član Fenerbahčea.

Turski velikan i Dinamo odavno imaju dogovor o poslu vrijednom 10 miliona eura. Livaković je također dogovorio sve s istanbulskim klubim i konačno će transfer u naredna dva dana biti završen.

Sve s nestrpljenjem čekaju navijači Fenera. Livakovića će u Istanbulu čekati spektakularan doček i saga o njegovom odlasku će zvanično biti završena.

U prethodnom periodu se Livaković povezivao sa Sevillom, pa čak i kao rješenje za gol Real Madrida. Međutim, od tih priča nema ništa i on će potpisati ugovor s Fenerbahčeom.

Oglasi

Problema da se uklopi neće imati. Tu su Edin Džeko kao kapiten, te Dušan Tadić, pa je Fenerbahče postao prava mala Jugoslavija.

Dominik Livaković je karijeru počeo u omladinskim selekcijama NK Zadar, a zatim je kao 17-godišnjak došao u NK Zagreb.

U Dinamu je od 2015. godine. Godinu dana kasnije postao je standardan član prvog tima i više ga niko nije mogao skinuti s gola.

Za Modre je nastupio u 288 utakmica i uzeo je šest titula prvaka Hrvatske, te četiri trofeja za najboljeg golmana lige.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Livaković je trenutno i broj jedan reprezentacije Hrvatske, a gol Vatrenih je čuvao 45 puta i učestvovao je u osvajanju bronze na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Također, bio je rezerva kada su se Vatreni plasirali u finale Mundijala u Rusiji.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Odlican Golman, Daleko bolji Klub zasluzuje od Fenera
2 3
Sumnjam da će u Fenerbahce.Jer je Turska liga drugorazredna a to bi automatski značilo gubitak statusa prvog golmana u reprezentaciji.Tako će biti i sa Brozovićem i sa svakim ko ode u slabije lige.To znaju Hrvatski igrači.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi