Za omladince postigao više od 100 golova, ali još čeka na debi u prvom timu
Ahmetspahić je svojim ponašanjem i igrama već odavno zaslužio šansu u prvom timu Zeničana, koji očito tako još ne razmišljaju

Benjamin Ahmetpahić rešeta mreže u omladincima Čelika

Za omladince postigao više od 100 golova, ali još čeka na debi u prvom timu

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika sezonu u 1.ligi FBiH otvorili su sa dva remija u gostima protiv Stupčanice, te Radnika iz Hadžića na domaćem terenu. I dok se bod protiv jednog od favorita za ulazak u viši rang može smatrati dobrim rezultatom, bod kod kuće protiv Radnika nikako ne može zadovoljiti zeničku publiku, koja po običaju ima visoke kriterije i uvijek očekuje najbolje od svojih ljubimaca.

Zeničani su u odnosu na prošlu sezonu zadržali kostur ekipe, a klub je angažovao 11 novih igrača od kojih je nekoliko i povratnika u matični klub (Brkić, Horić, Piljug). Iako je klub s Bilinog polja, odnosno stručni štab na čelu sa Arminom Duvnjakom u protekle dvije sezone posvetio veliku pažnju mladim igračima, od kojih su neki nosioci igre, čini se da im je jedan igrač prošao neopaženo, a koji sigurno zaslužuje da bude među 25 igrača u prvom timu.

Benjamin Ahmetspahić 18-godišnji je ofanzivac juniora Čelika, koji je u protekle tri sezone postigao za kadete i juniore Čelika 100 golova, naravno računajući prvenstvo i Kup utakmice.

Ovaj talentovani napadač prošle sezone je bio prvi strijelac lige sa 25 golova, dok je sezonu prije u kadetskoj konkurenciji postigao nevjerovatnih 49 golova u sezoni. Ahmetspahić je izlazno godište i još ovu sezonu ima pravo nastupa u juniorskoj konkurenciji. Koliko je motiviran i željan golova, ali i da „neko“ primijeti njegove igre dovoljno govori da je u prva dva kola ove sezone u Omladinskoj ligi FBiH postigao čak osam golova.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kako smo već pisali, klub s Bilinog polja daje šansu mladim igračima i u prvom timu, ali zaista je iznenađenje da Ahmetspahić još nije debitovao za prvi tim i da se na njega ne računa ozbiljnije. Treba dodati da je ovaj mladi nogometaš bio i član pionirske, te kadetske reprezentacije BiH.

Hoće li u klubu šta poduzeti po ovom pitanju saznat ćemo u narednom periodu, ali zaista je nedopustivo da jedan tako mlad nogometaš ne dobije šansu u seniorima Čelika, gdje u napadu sigurno nema toliko kvalitetnih napadača.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676117464
Wooow,napisa tekst novinar koji nije igrao ni na bajramskom turniru!!Ajde molim te ako čitaš komentare daj mi odgovor na neka pitanja! 1.U kojoj ligi i kojim ekipama je dao golove?? 2.Da li je ijedan gol dao ekipama poput Sarajeva,Želje,Zrinjskog,Slobode,Širokog gdje ima kvalitetnih igrača stopera koji će ga zaustaviti??Ako je od tih 100 golova dao nekim od tih ekipa makar 5 ja se slažem da treba dati momku šansu!! Armin je igrao lopte i on zna šta je stoper u 1 LFBiH i šta je stoper u kadetima Jelaha,Natrona,Kaknja,Mostra Itd Itd Ps:Ne ofiraj sebe zbog 30/40km pitaj ljude koji su igrali lopte da li se isplati napisati tako nešto pa onda uzmi pare za tekst!! Armin Duvnjak zna i vjerujemo u njega!! (Ne kažem da momak ne vrijedi,nego ne treba mu dati šansu pa da izgori za sva vremena,jel junior još!??Jeste!!Nek bude junior sve dok mu godine to dozvoljavaju!!)
0 1
dragonBH
Duvnjak je sastavio ovu ekipu i sigurno vidi nesto sto mi ne znamo. Sigurno ce mu dat sansu kad zasluzi.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi