Kakav trener treba Veležu? Čini se da je Uprava već odlučila

Rođeni u potrazi za šefom struke

Kakav trener treba Veležu? Čini se da je Uprava već odlučila

Admin Čaušević

Velež je na novoj raskrsnici, drugoj u posljednjih godinu dana nakon što su mandate raspodijelili Amar Osim i Nedim Jusufbegović poslije odlaska Feđe Dudića, najboljeg trenera Rođenih u novijoj eri, barem iz ugla rezultata. 

Jusfubegović je sporazumno raskinuo ugovor s Veležom poslije dva uzastopna remija na domaćem terenu. GOŠK, a zatim i Široki su iz Mostara odnijeli po bod što je na kraju i presudilo sad već bivšem treneru.

Velež ima sasvim korektnu ekipu za premijerligaške standarde i upravo iz tog razloga izbor pravog trenera za klupsko rukovodstvo je od krucijalne važnosti.

Mostarski klub je u sezonu ušao sa visokim ambicijama, cilj je izboriti povratak na evropsku scenu i upravo iz tog razloga Rođenim treba ambiciozan, perspektivan i dovoljno sofisticiran trener za moderni fudbal.

Tu treba svakako dodati i odnos sa igračima i neko ko će znati držati mir i kontrolu nad svlačionicom, a špekuliše se da je upravo to presudilo Jusufbegoviću.

S obzirom na tradiciju i popularnost, Velež je idealna odskočna daska za dodatni iskorak u karijeri i mjesto gdje se sigurno može graditi trenerska karijera.

Oglasi

Do sada se ističe jedno ime. U pitanju je Denis Ćorić, 46-godišnjak koji ima želju za dodatnim trenerskim iskorakom i čini se kao neko ko se uklapa u Veležov projekat.

Dovođenje Ćorića koji je trenutno angažovan u GOŠK-u, na mjesto stručnog štaba je i želja klupske Uprave pa ostaje da se vidi kako će pregovori završiti.

Naravno i navijači Veleža sa nestrpljenjem čekaju imenovanje novog trenera, kako to i obično biva i oni imaju svoje želje, ali konačna odluka tek treba da bude donesena.

Neki spominju Dženana Zaimovića, šuška se i Husrefu Musemiću, dok postoje i oni koji bi vrlo radi da se vrati i Feđa Dudić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Očekuje se imenovanje novog trenera bude završeno u narednih dan ili dva, dojam je da je klupsko rukovodstvo već odlučilo ko će na klupu, međutim potpis i rukovanje tek treba da uslijede.

A u fudbalu je linija između usmenog dogovora i potpisa ugovora kratka kao ona između života i smrti...

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

limvotemirvah
Coric je OK izbor ako ne navija za Zrinjski. Kako god, sretno Velezu od jednog pitara! Uvijek ste mi bili simpatican klub. Mislim da mozete bez problema izboriti opstanak ove godine, a iduce zasto da ne napasti Europu. Uz 3-4 pojacanja, sve je moguce. Pozz
3 3
user1676312914
Kakav je ovo tekst? Ako je ovo sportsko novinarstvo onda svak može biti sportski novinar. Bolje je da ste nabavili brojeve trenera koji se spominju i kontaktirali ih, zatim ljude iz Veleža. Ovako samo prenosite želje navijača sa faceboka, a koji spominju čak i Vahu, pokojnog Ćiru...Bože sačuvaj. Ćorić je zasad jedini kandidat.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije