Željezničar s igračem više strahovao, ali na kraju ipak slavio važnu pobjedu

Gosti opravdano nezadovoljni suđenjem

Željezničar s igračem više strahovao, ali na kraju ipak slavio važnu pobjedu

Edmir Škorić, foto: T. Hebib

Fudbalski klub Željezničar bio je siguran na dobro popunjenoj Grbavici protiv ekipe Tuzla City u meču petog kola Premijer lige BiH, pošto je slavio rezultatom 3:1.

Željezničaru je ovo bio treći meč ove sezone u Premijer ligi. Nakon iscrpnih evropskih nastupa, Plavi su dobili Borac na Grbavici sa 2:0, potom su poraženi u Posušju sa 1:0, da bi večeras uspjeli da se vrate na pobjedničke staze.

Nošeni pjesmom navijača i u lijepom ambijentu igrači Željezničara odigrali su dobru utakmicu i unatoč dobrom otporu gostiju ostvarili trijumf sa tri data gola.

Već nakon tri minute mijenjao se rezultat na semaforu. Jašareivć je u trku centrirao u peterac gostiju, a Nikić nesretno loptu šalje u vlastitu mrežu i na taj način otvara Plavima vrata do nove pobjede.

Prvi pokušaj gostiju zabilježen je u 9. minuti, Hadžić je šutirao sa 20 metara, lagan plijen za Muftića. Uslijedio je period igre u kojem su gosti bili bolji, a u 33. minuti Jašaragić je u dobroj šansi nakon dodavanja od strane Mehanovića, no Muftić je opet na mjestu. Nekoliko minuta prije toga gosti su tražili penal jer je Mekić rukom igrao u svom šesnaestercu, no glavni sudija je očito smatrao da nema dovoljno elemenata za bijelu tačku. 

Oglasi

Skromnih 45 minuta završeno je udarcem Mekića kojeg je odbranio Fejzić. Sve u svemu, očekivalo se mnogo više od ove utkamice, ali bilo je zaista negledljivo.

Čak četiri izmjene je napravio trener gostiju na početku drugog dijela, ali sve taktičke varijacije padaju u vodu u 49. minuti kada je Šuković s leđa srušio Krpića i skrivio penal uz direktan crveni karton, a Mekić pogodio sa 11 metara za 2:0.

Igrala se 60 minuta kada je nakon jednog duela sa Cocalićem, Hadžić ostao ležati na travi. Tražili su gosti penal, čini se prema dostupnim snimcima i fotografijama sasvim opravdano, no glavni sudija meča nije tako mislio. Nisu se gosti mogli pomiriti sa njegovom odlukom, uslijedili su protesti ali uzaludni. 

Mehanović je u 66. minuti dobro gađao, ali je Muftić odbranio. U 69. minuti gosti s igračem manje dolaze do smanjenja rezultata. Mašović je dobio jednu loptu na nekih 12 metara od gola domaćina, lijepo je šutirao i pogodio suprotni ugao.

Oglasi

U 73. minuti Hadžić je mogao šokirati domaće, ali se opet istakao večeras raspoloženi Muftić. Gosti iz Tuzle nisu se predavali do samog kraja bez obzira što su imali igrača manje na terenu, ali ostali su uskraćeni za još jedan gol i barem jedan bod na ovom teškom gostovanju.

Imali su domaći nekoliko još pokušaja do kraja, Turanjanin i Mekić su probali, a onda u samoj završnici dolaze i do trećeg gola. Krpić je pogodio za 3:1 i time riješio sve dileme oko pobjednika, a asistirao mu je Amoah. 

Željezničar - Tuzla City 3:1

FK Željezničar: Muftić, Cocalić, Krpić, Mekić, Gasal, Galić, Amoah, Dubačkić, Jašarević, Rustemović, Ćosić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Tuzla City: Fejzić, Nikić, Bihorac, Delimeđac, Šukilović, Nukić, Hadžić, Mehanović, Jašaragić, Osmić, Kobiljar.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ende
Sudijska lakrdija
11 4
Ende
ZASTO I VECERAS VAS PORTAL NE PISE O SUDIJAMA ??? 3 PENALA LJUDIMA NISU SUDJENA, KO JE OVDJE LUD ???
10 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi