Komedija, tragedija ili kako god hoćete: BiH nema selektora, pozivi stižu igračima

Iz rubrike "samo kod nas"

Komedija, tragedija ili kako god hoćete: BiH nema selektora, pozivi stižu igračima · Ekskluzivno

Endin Čaušević

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine narednog mjeseca očekuje nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a naš tim još uvijek nema selektora nakon što je Meho Kodro dobio otkaz, no kakvo stanje vlada u bh. fudbalu pokazuje činjenica da i pored toga se šalju pozivi igračima za mečeve protiv Lihtenštajna i Portugala.

Nogmetni savez BiH objavio je nedavno da Meho Kodro više nije selektor našeg nacionalnog tima iako je na klupi proveo svega dva mjeseca, odnosno nakon mečeva protiv Lihtenštajna i Islanda dobio je otkaz.

Špekulisalo se da bi Vahid Halilhodžić mogao preuzeti klupu Zmajeva, ali je odustao od toga i kako stvari stoje najozbiljniji kandidat trenutno je srbijanski stručnjak Savo Milošević.

Međutim, Izvršni odbor NSBiH po pitanju selektora se još uvijek nije očitovao iako za svega 20-tak dana Zmajeve očekuje nastavak kvalifikacija za EP.

Bh. reprezentacija prvo će gostovati Lihtenštajnu 13. oktobra, dok ćemo tri dana kasnije igrati na Bilinom polju protiv reprezentacije Portugala.

Oglasi

Dok selektori drugih reprezentacija već uveliko objavljuju spisak igrača za te mečeve kod nas se još uvijek ne zna ni ko će biti selektor.

No, kakva situacija vlada u Savezu najbolje pokazuje činjenica da se pozivi igračima već šalju iako nemamo selektora što je zaista nezapamćeno, ali drugog izbora nema jer prema pravilima UEFA pozivi moraju stići 14 dana prije okupljanja.

Naime, poziv za mečeve bh. reprezentacije protiv Lihtenštajna i Porugala stigle su na adrese naših fudbalera, a jedan od onih koji je prema neslužbenim informacijama dobio poziv je kapiten Sarajeva, Almedin Ziljkić, a potpisnik istog je direktor naše selekcije Zvjezdan Misimović.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Jedno je sigurno, a to je da na spisku neće biti više Kenana Kodre koji se jučer oprostio od bh. reprezentacije i poručio da više neće igrati za Zmajeve, a imao je i oštru poruku za članove NSBiH.

Nadati se da će se ovaj cirkus što prije završiti i da će bh. tim dobiti selektora koji jasno skoro da neće imati vremena da se upozna s ekipom jer su mečevi protiv Lihtenštajna i Portugala sve bliže.

Top Komentari

Bhf111
To Misimovicu, grobaru BH sporta Cisti dokaz da je savez pravio i prosle spiskove, ovdje treneri sluze samo da procitaju ono sto Misimovic sastavi
6 0
BosanskaSvedska
Gdje ste Bhf da sredite ovaj cirkus?
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti