Marinović spremno stao pred kamere, trener Širokog odmah otišao u svlačionicu

Nakon derbija na Pecari

Marinović spremno stao pred kamere, trener Širokog odmah otišao u svlačionicu

Edmir Škorić

Borac je večeras u Širokom Brijegu na stadionu Pecara slavio sa 2:0 u zaostaloj utakmici 1. kola Premijer lige BiH.

Banjalučani su na teško gostovanje došli sa željom da ostvare pobjedu i preuzmu vrh tabele, na kraju su uspjeli u tome.

Postigli su dva rana gola preko Lukića i Hrelje i nisu dopustili Širokobriježanima povratak. Ostalo je do kraja 2:0, Banjalučani su sada zasjeli na vrh tabele.

Trener Borca Vinko Marinović imao je razloga za zadovoljstvo, a po završetku meča je rekao:

"Čestitao bih svojim igračima na pobjedi. Pokazali su da znaju kako treba da igraju. U samoj pripremi ove utamice, znali smo da će biti ovdje teško jer je Široki kvalitetna i dobro organizovan a ekipa. Imali smo prednost od 2:0 i čitavo drugo poluvrijeme smo kontrolisali stvari i nismo dozvolili Širokom da se vrati. Imali su jednu šansu koju smo spasili. Sve u svemu, nama je ova pobjeda bila jako bitna jer nas već u nedjelju čeka teška utakmica protiv Veleža", rekao je Marinović nakon meča, pa je kratko najavio duel sa Mostarcima.

"Imamo ponovo utakmicu protiv jake ekipe. Nemamo puno vremena za pripremu, ali moramo se sada što bolje odmoriti i pripremiti za taj duel".

Oglasi

Za razliku od Marinovića, trener Širokog Brijega Marijan Budimir odmah je otišao u svlačionicu i nije očito bio raspoložen da davanje bilo kakve izjave.

Borca dakle sada čeka duel sa Veležom na Gradskom stadionu, dok će Široki na pakleno gostovanje u Sarajevo ekipi Željezničara.

Nastavak je to teškog rasporeda za Široki, koji je prije nekoliko dana odigrao duel sa Sarajevom na Pecari, a tada je za razliku od danas slavio (1:0).

Borac je sada sa 18 bodova na čelu premijerligaške tabele, Široki ima 16, Velež 14, Sarajevo 13, a Zrinjski i Posušje po 12 bodova. Plemići su do sada odigrali šest utakmica, odnosno dvije utakmicu manje od Borca, Širokog, Veleža i Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I Plemići su danas bili aktivni, pošto su odigrali zaostali meč 1. kola protiv Tuzla Cityja na Tušnju, gdje su slavili s 4:2.

Sarajevo je slavio u Gornjem Vakufu protiv Sloge u Kupu, a Velež protiv Bosne u Visokom sa 6:0. Svoje utakmice šesnestine finala Kupa Zrinjski, Široki i Borac odigraće naknadno.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

krems_krems12
Kada vam dodika i potkovanog lise slobode vi idete u drugu ligu, a ti ces moci voditi samo kravu na ispasu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi