Šta se dešavalo pod Bijelim brijegom? Ultrasi prozvali Rođene, susret Jagodića i Jelića "oči u oči"

Zrinjski pobijedio Slogu sa 2:0

Šta se dešavalo pod Bijelim brijegom? Ultrasi prozvali Rođene, susret Jagodića i Jelića "oči u oči"

Admin Čaušević

Držao Elvir Trako Slogu Meridian u životu pod Bijelim brijegom koliko je mogao, ali je Zrinjski na kraju slavio zasluženu pobjedu sa 2:0. Posebno je bilo zanimljivo poslije meča kako će proteći susret glavnog sudije France Jelića i gostujućeg trenera Vlade Jagodića. 

Zaslužen trijumf, četvrti uzastopni ligaški, ostvario je Zrinjski koji je golovima Tomislava Kiša prvog te Ivana Jukića iz drugog sa 2:0 pobijedio Slogu Meridian u posljednjem meču 10. kola Premijer lige.

Tokom utakmice gosti iz Doboja su nekoliko puta žustro protestvovali kod sudije Jelića zbog diskutabilinih odluka, tačnije nedosuđivanja prekršaja u njihovu korist.

Posebno je bila zanimljiva situacija iz 76. minute kada je Josip Kvesić dobio žuti karton zbog simuliranja, iako se u prvi mah činilo da je odbrana Zrinjskog u opasnoj zoni napravila prekršaj nad iskusnim lijevim bekom.

Pozdrav Jagodića i Jelića nakon utakmice

Protestvovao je i trener Jagodić kako kod glavnog sudije Jelića, tako i kod četvrtog arbitra Antonija Bandića, ali je djelitelj pravde iz Širokog Brijega ostao pri svom.

Nakon okončane utakmice Jagodić je ipak sportski prihvatio poraz, prvo je čestitao stručnom štabu Plemića na pobjedi, a zatim je potražio glavnog sudiju.

Oglasi

Susret između iskusnog trenera i sudije Jelića okončan je rukovanjem i sa nekoliko razmijenjenih riječi bez bilo kakvog incidenta.

Sa druge strane, fudbaleri Zrinjskog su zajedno sa navijačima proslavili novi trijumf, a popularni Ultrasi su za svoje ljubimce imali poprilično jasnu poruku.

"Haj'mo Bijeli ale, Haj'mo Bijeli ale, zgazite Rođene", pjevali su Ultrasi što je poprilično jasna poruka pred predstojeći gradski derbi protiv Veleža.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Upravo je Velež naredni protivnik Zrinjskog. Zaostali derbi grada Mostara meč će se igrati 18. oktobra pod Bijelim brijegom od 21 sat.

Plemići su sa današnjom pobjedom skočili na četvrto mjesto sa 18 bodova, dok su Dobojlije novog gostovanje u Mostaru okončali porazom jer ih je i Velež ranije pobijedio sa 4:2.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1685451227
Jake su im ove pjesme hahahahah Zrinjski nikad nije bio klub nit ce biti
11 4
omer
Vi se nasli zaliti na sudjenje? Vi, koji zahvaljujuci bas sudijama igrate i ovu sezonu u premijer ligi BiH. Zato je tuzlanska Sloboda platila ceh i ispala iz lige umjesto vas.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi