Zvijezda Juventusa priznala: Da, kladio sam se na fudbalske utakmice

Slijedi mu suspenzija

Zvijezda Juventusa priznala: Da, kladio sam se na fudbalske utakmice

Edmir Škorić

Mladi fudbaler Juventusa, 22-godišnji Nicolo Fagioli, tereti se za online klađenje, a sada je i sam priznao da jeste.

Kockanje fudbalerima gotovo svugdje je zabranjeno, naročito u Italiji, a još veće su nevolje ako se fudbaler ili bilo koji drugi sportski radnik kladi na vlastitu ekipu.

Pod sumnjom je, prema pisanju medija u Italiji, bila utakmica Sassuolo - Juventus, kada je bilo dosta uplata na zbroj golova, a Fagioli je također bio optužen da je učestvovao u okladama.

Istražioci već imaju neke dokaze, pa je jasno da je Fagioli toga svjestan, nije htio da laže. Priznao je da se kladi, ali tvrdi da se nije kladio na utakmice svog tima.

Kockanje nije zločin, osim na ilegalnim platformama, ali sportista, bez obzira na njegovu ulogu (sportista, trener ili menadžer) ne može se kladiti na sport kojim se bavi. U ovom slučaju fudbal. Član 24. Kodeksa sportske pravde je vrlo jasan u vezi s tim: postoji zabrana „subjektima saveznog zakona, menadžerima, članovima i članovima kompanija koje pripadaju profesionalnom sektoru da stavljaju ili prihvataju opklade, direktno ili indirektno, i od subjekata ovlaštenih da ih primi, a tiču ​​se rezultata koji se odnose na zvanične sastanke organizovane u okviru FIGC, FIFA i UEFA".

Oglasi

Fagioli potencijalno rizikuje maksimalnu kaznu od tri godine suspenzije, ali očekuje se da i ako ga optužbe, jer je već priznao, mladu zvijezdu Juventusa kaznit će mnogo blažom kaznom.

Fagioli je rekao da je od malena igrao igre na sreću, da ga je to oduvijek privlačilo, a odbrana može da mu pomogne eventualnim navodim da se radi o "ovisnosti o kocki".

Prema La Gazzetta dello Sport, utvrđeno je da je Fagioli klijent nekih nedozvoljenih sportskih kladionica koje je lokalna kancelarija tužioca počela istraživati ​​prije nekoliko mjeseci. On nije jedan od organizatora, tako da sa pravne tačke gledišta ne rizikuje mnogo.

“Što se tiče skorašnjih vijesti, naš klijent se bavi ovim pitanjem s odgovornošću i namjerom maksimalne transparentnosti i saradnje sa pravosudnim i sportskim organima. On je prvi i brzo reagovao prema saveznom tužiocu. On je spokojan i izuzetno koncentrisan na Juventus i Seriju A", bila je poruka igračevih advokata koju su dali italijanskoj novinskoj agenciji ANSA.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S obzirom na sve, čini se da bi se Fagioli mogao provući bez neke žestoke kazne. Podsjetimo da je zbog sličnih problema na osam mjeseci suspendovan napadač Brentforda Ivan Toney.

Za razliku od Fagiolija, on se čak 13 puta kladio protiv svog tima, zbog čega je i suspendovan iz fudbala, ali ubrzo će se vratiti i mogao bi u narednoj sezoni braniti boje nekog od velikana jer ga timovi poput Arsenala, Tottenhama i Chelseaja već neko vrijeme prate.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

muha
Kaze zvijezda a prica o Fagioliju.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi