Balkanske reprezentacije imaju golmane, a Hrvati Livakovića: To nije čuvar mreže, već čudo neviđeno

Sjajno izdanje protiv Velsa

Balkanske reprezentacije imaju golmane, a Hrvati Livakovića: To nije čuvar mreže, već čudo neviđeno

Admin Čaušević

Dominik Livaković je bez sumnje najbolji golman regiona, možda bolji i od Jan Oblaka pošto je Hrvat u zaista fenomenalnoj formi bez obzira na kiks protiv Turske u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Livaković je Hrvate protiv Turske spasio od ubjedljivijeg poraza, a u prvih pola sata utakmice protiv Velsa izveo je nekoliko malih čuda.

Iako je Oblak posljednjih godina nedodirljiv kao najbolji golman Balkana, Livaković je je napravio zaista veliki iskorak te na neki način možda i skinuo Slovenca sa trona.

Zašto je to tako čuver mreže Fenerbahce je pokazao u prvom poluvremenu utakmice na Cardiff City stadionu između Velsa i Hrvatske.

Prvo je Livaković na čudesan način zaustavio šut Harryja Wilsona u 24. minuti iz slobodnog udarca. Bio je to odličan šut, ali još bolja odbrana koju možete pogledati ovdje.

Oglasi

Nova čudesna intervencija uslijedila je šest minuta kasnije kada je prijetio Neco Willimas, a Livaković je loptu izvadio iz samog ugla. Intervenciju pogledajte ovdje.

Osim toga odlični golman je imao i nekoliko sigurnih intervencija prilikom izlijetanja, a svoje odbrane je proslavio kao da je postigao gol.

Evidentno da je Livaković jako nabrijan da se iskupi za poraz protiv Turske te se, barem u prvom poluvremenu, duela protiv Zmajeva pretvorio u hobotnicu.

Bez obzira na grešku protiv Turske bivši čuvar mreže Dinama je dobio maksimalnu podršku od selektora Zlatka Dalića.

"Livi ima našu punu podršku, do gola Turske je bio naš najbolji pojedinac. To je normalno, desi se greška. Ne vjerujem da će to na njega utjecati, ima dovoljno iskustva da pređe preko toga", rekao je Dalić pred meč sa Velšanima.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Da je zaista tako Livaković je potvrdio već u svom prvom narednom nastupu kada je bio čudesan u prvom poluvremenu duela sa Velsom.

Ipak, ni fantastični Livaković nije mogao spasiti Hrvate na startu drugog poluvremena kada je Vels zabio preko Vilsona za 1:0. Hrvati su na kraju izgubili sa 2:1 te direktan plasman na Euro doveli pod znak pitanja.

Top Komentari

Mel_Glupson
Haman đeko platio i da se o ovom šokcu pišu hvalospjevi kao i o ekselenciji edinu, amrinom bebaču
0 2
struja
Dvaput izaso i lobovan,ko krava s mljekom ....
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi