Stojković pred Crnu Goru: Strah kao strah mora da postoji

Nada se podršci navijača i važnoj pobjedi

Stojković pred Crnu Goru: Strah kao strah mora da postoji

Samir Mlaćo

Veoma zanimljiv meč u okviru kvalifikacija za EURO očekuje nas sutra između Srbije i Crne Gore.

Bodovi se nameću kao imperativ za oba tima, pa je jasno da će oba tima jurišati na pobjedu.

U reprezentaciji Srbije optimizam, ali svjesni su da moraju biti pravi. U njihovoj grupi lider je Mađarska sa 13 bodova, Srbija ima deset, a Crna Gora osam, dok je Litva na pet.

Medijima se danas obratio selektor Dragan Stojković Piksi.

"Strah kao strah mora da postoji, ali iz jednog razloga. Time pokazujete poštovanje prema takmičenju. Naravno, ne pretjerani strah, ali da budete pametni u svakom slučaju. Potrošnja je bila u Mađarskoj, ali smo uživali u utakmici. Tim moram na svim nivoima biti angažovan. Igrali smo onako kako smo željeli, ne možete šetati i igrati. To je nemoguće", rekao je Stojković.

Dodao je da ekipa ima dovoljno vremena da se regeneriše i sutra spremna dočeka meč.

Oglasi

Na pitanje da li vjeruje u veliku podršku navijača, kazao je.

"Normalno je da je narod uz nas. Ne znam kako ide prodaja karata, ali me i ne zanima. Želim da odemo na Evropsko prvenstvo, to je ono na što sam fokusiran".

Sjajni napadač Aleksandar Mitrović bio je sasvim jasan.

"Igramo pred našim navijačima za Evropsko prvenstvo na kojem nismo igrali 24 godine. To je privilegija za nas. Da nam je neko to ponudio uoči kvalifikacija, mislim da bi svi ovdje prihvatili".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Pozvao je navijače da dođu u što većem broju i kazao da su itekako potrebni na putu ka ostvarenju cilja.

Meč Srbije i Crne Gore igra se sutra od 20:45 sati.

Top Komentari

nightcry
Haj'mo Crnogorci, nek' pukne trica, voda im je u ušima !!!
3 0
HamzaVojvoda
Ovaj piksi ispada bezveze trener tvrdoglav samo jedno te isto gura a ne ide. Zatvori tu odbranu ebote odbrana kad na svakoj tekmi popiju bar gol jedan
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi