Volkanovski pao kao svijeća: Nokaut za pamćenje Islama Makhacheva u prvoj rundi!

Dagestanac slavio i u revanšu

Volkanovski pao kao svijeća: Nokaut za pamćenje Islama Makhacheva u prvoj rundi!

Endin Čaušević

UFC 284 koji se održava večeras u Abu Dhabiju donio nam je spektakularan okršaj Islama Makhacheva i Alexandera Volkanovskog, a na kraju je slavio Dagestanac nakon nevjerovatnog nokauta već u prvoj rundi.

Makhachev i Volkanovski sreli su se još jednom u oktagonu nakon što je Dagestanac slavio u prvoj okršaju dvije mašine.

Volkanovski je dobio svoj revanš večeras u Abu Dhabiju, ali ga neće pamtiti po dobrom.

Imao je spektakularan izlazak iz svlačionice, dobio je veliku podršku, no nevjerovatni Makhachaev je pokazao još jednom ko je gazda.

Već u prvoj rundi Dagestanac je sjajno nogom pogodio u glavu Australca koji je potom pao kao svijeća i već tada je bilo jasno da je sve završeno.

Oglasi

Makhachev je zadao Volkanovskom još nekoliko udaraca na patosu, a sudija je nakon toga ekspresno označio kraj meča.

Nevjerovatni Makhachev sada ima omjer 25-1, dok je za Volkanovskog ovo treći poraz u UFC karijeru uz 26 pobjeda.

Makhachev je ovom pobjedom uspio da odbrani titulu prvaka svijeta u lakoj kategoriji i nastavi svoju nevjerovatnu dominaciju, a nakon toga održao je emotivan govor i pružio podršku narodu u Palestini.

S druge strane, treba istaći da se spremao cijelo vrijeme za Charlesa Oliveiru, no u posljednji trenutak je odlučeno da će se s njim ipak boriti Volkanovski.

No, Dagestancu to nije poremetilo planove i poručio je da je spreman za bilo kojeg borca kako bi dokazao ponovo da je najbolji na svijetu što je to večeras čini se najbolje demonstrirao.

Top Komentari

user1648586005
Kao i Khabib sto je svima zacepio usta tako ce i ovaj momak!! Svi su protivnjega zbog brade i imena Al realnost je da ovi ljudi vladaju UFC-om
4 0
Hanibal
Podrsku Palestini daje ne sto je musliman, vec sto je covjek antifasist. Diljem svijeta podrsku Palestini daju mnogi narodi, bez obzira na vjeru: od Australije do Amerike.Kada gledate na TV ekranima razaranje jednoga grada, ubijanje civila, blokadu granice i ljude bez hrane i vode. Kada vidite kako narod ni u skoli, dzamiji ili bolnici nije siguran za svoj zivot. Fasizam. Zapravo holokaust palestinskog naroda.I pored toga sto mnoge drzave namecu neistinu umjesto istine, narodi dobro razumiju o cemu se radi.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi