Željezničar uz dosta muke slomio otpor čvrste Sloge i došao do jako važne pobjede

Plavi slave

Željezničar uz dosta muke slomio otpor čvrste Sloge i došao do jako važne pobjede

Edmir Škorić, foto: T. Hebib

Fudbaleri Željezničara odmjerili su snage sa Slogom na Grbavici u meču 13. kola Premijer lige i na kraju došli do vrijedne pobjede rezultatom 1:0.

Slabe partije pružaju igrači Željezničara u posljednje vrijeme, zbog čega je došlo nedavno raskida saradnje sa trenerom Nerminom Bašićem, a danas su bili pod velikim pritiskom u duelu sa Slogom.

Plavi su na Grbavici imali težak duel sa gostima iz Doboja, ekipe koja je nedavno pobijedila Sarajevo, a ranije ove sezone razbila i Željezničar. Ekipa predvođena Vladom Jagodićem ima poseban motiv kada igra protiv velikana bh. fudbala, a to su pokazali i danas i malo im je falilo da kući ponesu barem jedan bod.

Prvi udarac imao je Mekić, koji je iz daljine gađao, ali visoko preko gola Sloge. U 14. minuti Boljević je šutirao, izblokiran je, pa od svega samo korner. Pokušao je i Šehić, ali i on je neprecizan.

Nastavljeni su napadi Željezničara, ali nije bilo izgrađene prave šanse. Tek u 40. minuti je Krpić dobro šutirao sa 16 metara, ali je Trako odbranio. Trako je takođe pred odlazak u svlačionicu zaustavio pokušaj Mekića iz slobodnog udarca.

Oglasi

Amoah u opasnom napadu u petoj minuti nastavka, no previše je oklijevao i sve je upropastio. U 52. minuti dobar pokušaj Drlje, ali je Trako izbacio u korner, a nakon toga velika šansa za Amoaha, no on ne pogađa sa samo nekoliko metara.

Drljo je opet probao u 57. minuti, ali je loše gađao, a nakon toga Kvesić na loš način završava kontru Sloge i lopta ide preko gola. U 63. minuti Mekić nakon kornera šutira sa 25 metara, pored gola.

U 72. minuti dobra šansa za Slogu, nije iskorištena, ali je ionako pomoćni sudija označio ofsajd poziciju. Željezničar je do kraja krenuo još jače na gol Sloge, znali su domaći fudbaleri koliko je ovo bitan meč, ali gosti iz Doboja su bili dobro postavljeni.

Ipak, konačno je slomljen otpor gostiju u 79. minuti. Boljević je sa desne strane prizemno ubacio u srce gostujućeg šesnaesterca, Haračić se dobro snalazi i uz malo sreće postiže pogodak. Imao je i Krpić zicer u nadoknadi, ali je promašio.

Željezničar u narednom kolu ima teško gostovanje u Banjaluci kod Borca, a Sloga će ugostiti ekipu Igmana.

FK Željezničar - FK Sloga 1:0

Željezničar: Muftić, Kosorić, Cocalić, Krpić, Mekić, Šehić, Drljo, Boljević, Galić, Amoah, Rustemović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloga Meridian: Trako, Nikolić, Redžić, Karać, Dujaković, Popara, Milanović, Kvesić, Grabež, Jović, Vidić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Marro
Ako dođe Vaha uzimamo titulu još ove godine u ponedjeljak će se sve znati ili on ili Bilić
1 3
Hadzija123
Kakav Vaha kakav Bilic jesi ti lud,a ovdje je sliga odigrala utakmicu samo da sacuvaju gol ni jedna ekipa do sada nije igrala ivako protiv Zelje da se nabije u svoju polovinu za cudo Bozije inace svi idu glavom na kopacku svi zapnu kao da igraju ligu sampiona.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi