Zrinjski slavio, goste iz Tuzle načeo iz poklon penala

Trijumf Plemića

Zrinjski slavio, goste iz Tuzle načeo iz poklon penala

M. Šljivak, foto: A. Čaušević

HŠK Zrinjski je u 13. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao FK Tuzla City rezultatom 3:1.

Plemići su kao veliki favoriti dočekali tuzlanski tim u 13. kolu Premijer lige, a na kraju su i osvojili tri boda, no teže od očekivanog.

Očekivano, domaći tim je od početka susreta kontrolisao loptu, a gosti su svoju igru bazirali na kontra napadima i bili su veoma opasni.

Ivančić je imao šansu za domaće na otvaranju, ali bolje prilike su imali gosti. Prvi je prijetio Irfan Hadžić i to u 11. minuti. Mehanović ga odlično pronalazi, dobar je to šut bio, Marić ipak brani.

Novu veliku šansu gosti propuštaju deset minuta kasnije. Nakon ubacivanja s desne strane Pantelić gađa glavom, slavlje je spriječila stativa.

Plemići su u 33. minuti došli do vodstva iz dosta kontroverznog penala. Ćuže je s leđa u kaznenom prostoru odgurnio Kobiljara, ovaj hvata loptu rukama, a sudija Frano Jelić pokazuje na bijelu tačku.

Oglasi

Uzaludni su bili protesti gostiju, Nemanja Bilbija postavlja loptu na bijelu tačku i postiže pogodak za prednost Zrinjskog od 1:0.

Do kraja prvog dijela Zrinjski ima dva pokušaja. Kiš i Ćuže su pokušali, Lolić je siguran i na odmor se odlazi vodstvom domaćeg tima od 1:0.

Zrinjski drugo poluvrijeme otvara fenomenalnom šansom Sabljića. Nakon ubačaja Ćorluke napadač domaćeg tima s nekoliko metara pogađa prečku.

U 63. minuti Zrinjski stiže do novog gola. Malekinušić ubacuje s desne strane, a Ćuže s nekoliko metara ubacuje loptu u praznu mrežu za 2:0.

City se ipak uspio vratiti u utakmicu. Igrala se 70. minuta kada Mirzad Mehanović koristi odličan centaršut Nikića s lijeve strane i majstorski pogađa glavom za 2:1.

Oglasi

Ipak, sedam minuta kasnije domaći tim je ponovo na plus dva. Malekinušić je projurio pored odbrane gostiju, uposlio je Bilbiju koji spušta loptu mladom Prskalu, a ovaj postiže pogodak za 3:1.

Imao je Bilbija šansu da poveća prednost Plemića u 89. minuti, Lolić sjajno brani, a u 90. minuti gosti su imali dobru šansu, no nisu uspjeli zabiti. Suret je završen pokušajem Maglice, no promjene rezultata nije bilo.

Premijer liga BiH, 13. kolo:

Zrinjski - Tuzla City 3:1

HŠK Zrinjski: Marić, Čanađija, Ćorluka, Sabljić, Kiš, Radić, Ivančić, Ćuže, Jakovljević, Memija, Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Tuzla City: Lolić, Nikić, Delimeđac, Hadžić, Mehanović, Pantelić, Ćorić, Karjašević, Redžić, Kobiljar, Sušić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1690272632
Smo lajte kerovi ..Neće te nikad Zrinji ni do kurca biti
1 12
Mostarac94
Vise raje bus ceka na Spanskom jbte hahahahaha plastika
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti