Na meču Kosovo - Izrael postavljena zastava treće zemlje: Niko ne smije da je ukloni!

Zaostali meč kvalifikacija

Na meču Kosovo - Izrael postavljena zastava treće zemlje: Niko ne smije da je ukloni!

Admin Čaušević

Zaostali meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Prištini igraju Kosovo i Izrael što je prvi takmičarski meč za Izraelce od početka oružanog sukoba sa Palestincima početkom oktobra. 

Još od dolaska Izraelaca u Prištini vladaju velike mjere sigurnosti i do same utakmice sve je prošlo bez većih problema.

Kosovska policija je obavijestila javnost da su prilikom provjere dokumenata uhapšene dvije osobe, a razlozi privođenja nisu poznati.

Nekoliko sati pred utakmicu na jednoj zgradi u Prištini je okačena velika zastava Palestine, ali je ista brzo uklonjenja neposredno nakon što je postavljena.

Sam interes na stadionu Fadil Vokri i nije ogroman pošto su tribine najboljeg stadiona na Kosovu poluprazne, jedan od uzroka su i nepovoljni vremenski uslovi.

Oglasi

Zanimljivo da se osim zastava Kosova i Izraela na tribinama nalazi i zastava treće zemlje. U pitanju je zastava Albanije.

Zastava Albanije se nalazi na središnjem dijelu istočne tribine

Interesantno da je zastava kosovskih komšija postavljenja na sredini tribine, vidljiva je u tv prijenosu i niko ne smije ili ne želi da je ukloni.

S obzirom na povezanost Albanaca i Kosovara kako etničku tako i krvnu albanska zastava na stadionu Fadil Vokri i ne predstavlja iznenađenje.

Inače, tokom intoniranja himni prilikom nacionalne pjesme Izraela čuli su se sporadični zvižduci navijača Kosova. 

Oko samog stadiona se prije i tokom meča nalazi na stotine policajaca te brojna oklopna vozila kako bi sve proteklo u najboljem mogućem redu.

I Izrael ima svoje navijače

Na tribinama se nalazi i manja grupa navijača Izreaela, a sluteći prema objavama na društvenim mrežema u loži i je potpredsjednik Zrinjskog, Izraelac Amir Gross Kabiri.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Zbog odgođenih mečeva u oktobru Izraelce osim duela sa Kosovom u narednih deset dana čekaju još mečevi sa Rumunijom, Švicarskom i Izraelom.

I slučaju svih pobjeda reprezentacija Izraela bi po prvi put otkako je članica UEFA-e izborila plasman na Evropsko prvenstvo.

Top Komentari

BeHar
Treba gnjide potusit. Gamad ne zasluzuje da zivi
3 2
Chelsea1
Znaci Israel ce odigrati i tekmu u narednih 10 dana sami protiv sebe? Jel to prva postava protiv klupe?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi