Srbi će se naslađivati: Zahavi je za sva vremena ponizio Kosovare, dovoljna je riječ "svinjac"

Poslije poraza od 1:0

Srbi će se naslađivati: Zahavi je za sva vremena ponizio Kosovare, dovoljna je riječ "svinjac"

Admin Čaušević

Izrael je doživio minimalan poraz u zaostalom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo te sebi zakomplikovao šanse oko direktnog plasmana. U Prištini je po teškim uslovima za igru bilo 1:0 za Kosovo.

Utakmica Kosovo - Izrael je pažnju lokalne, ali i regionalne javnosti privukla prvenstveno zbog same organizacije s obzirom da su Izraelci već mjesec u oružanom sukobu sa Palestincima.

U Prištini je što se tiče mira i bezbjednosti za Izraelce sve bilo na nivou, dok je na terenu bio užas pošto su upisali bolan poraz.

Poslije susreta Eran Zahavi je odlučio da žestokim poniženjem kritikuje Kosovo zbog katastrofalnog stanja terena na stadionu Fadil Vokri.

Izraelci su se žalili na stanje terena na stadionu Fadil Vokri

"Ovo je više bio svinjac, nego fudbalski teren", kazao je legendarni fudbaler Izraela te dodao: "Znali smo da će neće biti lako u bilo kakvoj situaciji i nismo uzeli bodove."

Izrael do kraja novembra ima odigrati još tri utakmice i to protiv Švicarske i Rumunije koji su rivali za direktan plasman na Euro.

Oglasi

"Dat ćemo sve od sebe protiv Rumunije i Švicarske, šanse nam se nisu promijenile. Večeras ovdje nije bilo fudbala. Mi smo navikli na normalne uslove."

"Bilo je teško pokazati jednostavne stvari. Nije da je Kosovo odigralo grandiozno. Moramo pobijediti Rumuniju i uzeti bodove od Švicarske."

Stanje u kvalifikacionoj grupi I je takvo da su trenutno Rumuni i Švicarci na prva dva mjesta te trećeplasiranim Izraelcima bježe pet, odnosno četiri boda.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

# BROJ UTAKMICA TIM GOL RAZLIKA BODOVI
1. 8 Rumunija 13:4 16
2. 7 Švicarska 20:8 15
3. 7 Izrael 7:8 11
4. 8 Kosovo 9:8 10
5. 8 Bjelorusija 7:14 6
6. 8 Andora 3:17 2

Sa druge strane Kosovo je večerašnjom pobjedom stiglo do 10 bodova, šanse za plasman na Euro praktično ne postoje i trijumf se može smatrati pirovim.

Inače, utakmica je bila konkretna i fer. Sve je proteklo bez većih problema. Određena grupa navijača Kosova je izviždala himnu Izraela pa ostaje da se vidi da li će biti reakcije UEFA-e.

Top Komentari

adnan73
Ovaj portal je trebalo odavno tužiti za raspirivanje nacionalne mržnje, bezobirni su preko svake granice samo za poneki klik, zatrebo im daBogda. Svode sportiste, ambasadore svojih zemalja na nacionalnu nit, Hrvat Livakovic, Srbin ovaj, Albanac onaj itd samo ne bili isprovocirali, BIJEDNICI SS.BA
10 0
Ecosport
Shipu tuki zahavi mamu ti genocidašku yebemo svi odreda. Da bog da se ne vratili kućama. Umrite gnjide izrahellske! Vi pravite svinjac gdje god kročite, kako u Palestinu, tako i na Kosovo.
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti