Selektor Izraela pred kameru stao bez desne patike, iza svega se krije znakovita poruka Palestincima

Zanimljiva scena

Selektor Izraela pred kameru stao bez desne patike, iza svega se krije znakovita poruka Palestincima

Admin Čaušević

Selekor reprezentacije Izraela je pred utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Švicarske na originalan način odlučio da pošalje poruku cijelom svijetu. Uradio je to tako što pojavio bez desne patike.

Zbog oružanog sukoba sa Palestinom Izraelci u oktobru nisu igrali svoje mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo što znači da će u novembru u razmaku od desetak dana odigrati čak četiri susreta.

U prvom zaostalom meču protiv Kosova Izrael je upisao minimalan poraz, dok u srijedu navečer igraju protiv Švicarske. 

Meč će se igrati na neutralnom terenu, tačnije na stadionu Pancho Arena u Mađarskoj. Prije utakmice selektor Izraela Alon Hazan se odlučio da pošalje znakovitu poruku.

Naime, iskusni trener se pojavio pred desne patike što je na neki način poruka da se oslobodi 240 taoca koje pod svojom kontrolom drži Hamas.

Oglasi

Na utakmici protiv Kosova prilikom intoniranja himne reprezentativci Izraela su od prstiju napravili znak od pola srca kao znak podrške svojim sunarodnjacima.

Pred duel sa Švicarcima, Hazan se odlučio pojaviti bez patike aludirajući na to da je ostala sa zarobljenim u Gazi.

I na pressici pred utakmicu Izraelci su izazvali pažnju tako što su donijeli jednu patiku iz solidarnosti sa Neveom Šohamom, kidnapovanim dječakom.

U znak odmazde za kidnapovane izraleska vojska je do sada ubila više od 11.500 hiljada Palestinaca u pojasu Gaze, više od 4.000 ubijenih su djeca.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Bez obzira na poraz od Kosova, Izrael i dalje ima šansi da se plasira direktno na Evropsko prvenstvo, ali pod uslovom da ne izgubi od Švicarske. 

Inače, Izraelci su osigurali baraž za Euro i neće biti iznenađenje ukoliko za rivala na proljeće budu imali Bosnu i Hercegovinu koja je također u play-offu.

Top Komentari

Culer
Licemjerno. U samoodbrani, zbog patike, ubili ste 11000 ljudi, od čega 6000 djece. Hej, 600 djece. Tuga. Cionisti, fašisti, nacisti, ubice. Istinu niti jedna patika neće sakriti.
6 0
Drakula
Treba mu nogice otkidat te cionisticke sve porstic po prstic. KILL ALL JEWS
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi