Sloga Meridian se ne šali: Upisana je nova trica za polusezonu iz snova

U Modriči je savladano Posušje

Sloga Meridian se ne šali: Upisana je nova trica za polusezonu iz snova

A. Čaušević

Slogi Meridian nije trebalo dugo da se vrati na pobjednički kolosijek. Nakon fijaska protiv protiv Borca(0:4), izabranici Vlade Jagodića su u 17. kolu Premijer lige u Modriči dočekali Posušje te su slavili sa 1:0.

Već od samog početka meča Sloga je pritisnula goste iz Hercegovine koji su uspješno izdržali prve napade te su nakon uvodnih minuta igre uspjeli prebaciti težište igre na centar.

Odlične šanse za domaće su imali Vidić, Nikolić i Jović, ali su Posušaci uspjeli da se odbrane zahvaljujući odbranama golmana Galića.

Dobojlije su i nastavak igre započele ofanzivno, a do zasluženog vodstva su stigli u 63. minuti kada je na asistenciju Redžića zabio Nikolić.

U ostatku meča Posušje je pokušavalo da zaprijeti te dođe do eventualnog boda, ali zadovoljni domaćini su čekali svoju šansu iz kontra napada.

Oglasi

Do kraja meča se rezultat nije mijenjao te izabranici Vlade Jagodića slavili deveti trijumf sezone i zanimljivo da su još uvijek bez remija.

Zadržat će Sloga Meridian visoku petu poziciju i kolo prije kraj se može reći da je jesenja polusezona za ovaj klub bila i više nego uspješna.

Sa druge strane Posušje je upisalo sedmi poraz u nizu, a u posljednjem meču ove godine slijedi im domaći okršaj sa liderom Borcem.

Premijer liga, 17. kolo:

FK Sloga Meridian - HŠK Posušje 1:0 (Nikolić 63')

FK Sloga Meridian: Šćekić, Nikolić, Milanović, Kvesić, Grabež, Redžić, Popara, Dujaković, Karać, Jović, Vidić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Posušje: Galić, Vrgoč, Maglica, Marić, Lučić, Kamenar, Erick, Begić, Rozić, Brković, Pavković.

Top Komentari

gogs
Odjednom svi zdravi, mamu vam mafijasku bezobraznu
1 0
Aleksandar1976
Ubjedljivo najbolji trener u ligi sa prosječnim ekipama pravi rezultate
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi