U Turskoj se priča samo o derbiju godine, vijesti o Edinu Džeki bacile u trans navijače Fenera

Utakmica koja se dugo čekala

U Turskoj se priča samo o derbiju godine, vijesti o Edinu Džeki bacile u trans navijače Fenera

Endin Čaušević

U Turskoj se danas igra utakmica godine jer se na stadionu Sukru Saracoglu stadionu u meču 17. kola Superlige sastaju ljuti rivali Fenerbahče i Galatasaray. U centru pažnje su najviše Edin Džeko i Mauro Icardi, a upravo o njima govorio je turski trener Nedim Yigit.

Fenerbahče i Galatasaray ove sezone igraju sjajno u prvenstvu i jasno je da će se najveći turski klubovi na kraju boriti za titulu prvaka.

Galatasaray brani titulu prvaka Turske, dok u Fenerbahčeu svim silama žele da budu prvaci ove sezone jer već deset godina čekaju na taj trofej.

Sve to garantuje nam odličnu utakmicu danas, a u centru pažnje posebno su se našli Edin Džeko i Mauro Icardi koji su glavni igrači u ovim klubovima.

Također, Džeko i Icardi se bore za prvo mjesto na listi strijelaca i obojica trenutno u Superligi imaju po 12 postignutih golova. Turski mediji pišu da će Džeko i Icardi predvoditi svoje ekipe danas što je potvrda da se Dijamant u potpunosti oporavio od lakše povrede.

Oglasi

Mediji u Turskoj od ranih jutarnjih sati u fokusu imaju samo okršaj Fenera i Galate, a u programu jedne televizije gost je i nekadašnji fudbaler Nedim Yigit koji trenutno kao trener radi na Kosovu.

Yigita su pitali da uporedi Džeko i Icardija jer je to duel koji će biti u centru pažnje. On je posebno istakao Džeku i njemu je nevjerovatno kakav status je iskusni bh. reprezentativac stekao za samo nekoliko mjeseci u Fenerbahčeu.

"Edin Džeko je lider u Fenerbahčeu u svakom smislu, a Icardi je miljenik navijača Galate. On je idol na tribini tih navijača i nevjerovatno je koliko ga vole. No, ono kakav status je Džeko stekao za pola godine je impresivno. To su dvojica fantastičnih fudbalera, čeka nas spektakl danas i u to sam siguran", rekao je Yigit.

Također, Alban Demir je jasno poručio da je Džeko u potpunosti spreman za utakmicu i da je povreda koju je imao već prošlost što je oduševilo navijače Fenerbahčea.

"On nema nikakav problem. Ustvari bio je spreman i za Kayserispor, ali nije bilo potrebe da se rizikuje. Bila je riječ o samo jačem udarcu i ništa više. Sigurno će igrati danas", jasan je bio Demir.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Podsjećamo, današnja utakmica između Fenerbahčea i Galatasarayja igra se s početkom u 17 sati.

Top Komentari

user1615065275
HUSTLER
0 0
neddim
Ko prenosi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi