Elvir Baljić otkrio šta mu je rekao Edin Džeko pred najveći turski derbi: "Ne biste vjerovali..."

Fenerbahče sutra dočekuje Galatasaray

Elvir Baljić otkrio šta mu je rekao Edin Džeko pred najveći turski derbi: "Ne biste vjerovali..."

Endin Čaušević

Najveći turski derbi igra se sutra na stadionu Sukru Saracoglu, a sigurno je da će stadion Fenera biti ispunjen do posljednjeg mjesta i da nas čeka pravi spektakl na šta su nas dva ljuta istanbulska rivala i navikla.

Svima je jasno da će Fenerbahče i Galatasaray voditi veliku bitku za prvaka Turske jer su trenutno izjednačeni na vrhu tabele sa po 43 boda nakon 16 odigranih utakmica.

Odlične vijesti za Fener sigurno su i da će njihov najbolji igrač Edin Džeko biti spreman za sutrašnji derbi. Bh. napadač je zbog lakše povrede propustio meč protiv Kayserispora prije nekoliko dana, ali čisto iz predostrožnosti.

Džeko je trenirao s ekipom i spreman je za Galatasaray, te turski mediji navode da će Dijamant gotovo sigurno biti sutra na terenu od prve minute.

Za iskusnog bh. napadača bilo je itekako važno da se oporavi za ovu utakmicu jer ju čeka nestrpljivo već mjesecima kao i cijela Turska.

Oglasi

O tome koliko je za Džeku sutrašnji meč važan govorio je i nekadašnji bh. reprezentativac Elvir Baljić koji je jedan od igrača koji su igrali za oba istanbulska kluba.

Baljić je gostovao u emisiji posvećenoj najvećem turskom derbiju, te ga je voditelj pitao da li je razgovarao s Džekom pred ovaj susret. Legendarni bh. igrač je priznao da jeste, te je otkrio i dio njihovog razgovora.

"Edin mi je rekao da jedva čeka utakmicu protiv Galatasarayja. On je toliko uzbuđen i motivisan za derbi da ne biste vjerovali", kazao je Baljić.

Džeko je od dolaska u Fenerbahče ekspresno izrastao u lidera, kapitena i najboljeg igrača ovog tima što statistika najbolje pokazuje.

Oglasi

Fenerbahče - Galatasaray okršaj titana Edina Džeke i Maura Icardija

Ovaj derbi će biti i veliki okršaj Džeke i Icardija koji se bore za titulu najboljeg strijelca u Turskoj i bit će zanimljivo vidjeti koji će od njih dvojice zablistati sutra.

Džeko i Icardi trenutno dijele prvu poziciju na listi strijelaca jer su obojica postigla po 12 golova u dosadašnjem dijelu Superlige. Argentinac je trenutno ispred jer ima i pet asistencija, dok je Džeko upisao dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Također, već su poznate i kvote za najveći turski derbi koji je na programu sutra u 17 sati, a iste možete pogledati u bogatoj ponudi kladionice Volcanobet i to OVDJE.

Pratite Volcanobet kladionicu na Facebooku Instagramu .

Top Komentari

user1665084828
Važno vam je baciti bombu na naslov ,a u textu ništa nepiše šta je Edin reko ,bombaši jedni ,niđe veze naslov sa textom...
0 0
user1676370670
A sta je Vico rekao?I ahbab mu Miske?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi