Čekićari sa jačom municijom protiv Topnika: Osmijeh na licima navijača Liverpoola
FOTO: EPA

West Ham upisao veliki gostujući trijumf

Čekićari sa jačom municijom protiv Topnika: Osmijeh na licima navijača Liverpoola

Haris Zilić

Arsenal je razočarao svoje naviače u 19 .kolu Premiershipa. Na svom terenu u gradskom derbiju poraženi su od West Hama 2:0 i tako Liverpoolu prepustili lidersku poziciju na tabeli.

West Ham je odlično otvorio utakmicu i poveo 0:1 u 13. minuti preko Souceka.

Međutim, gol je izazvao kontorverze. Navijači Arsenala smatraju da je priznat neregularan gol, odnosno da je lopta napustila granice terena prije nego što je Bowen uposlio Součeka.

U VAR sobi su gledali ovaj detalj i u prvi mah se čini da je lopta prešla preko linije punim obimom, no na šok i nevjericu domaćih gol je priznat i to je bilo 0:1.

Arsenal kao da je bio pod šokom nakon gola, ali odluke iz VAR sobe. Do kraja polvuremena je ostalo 0:1.

Oglasi

U nastavku novi udarac za Topnike u 55. minuti. Sad anije bilo ništa sumnivo i Čekičari su poveli 0:2, strijelac je bio Mvaropanos na asistenciju Ward-Prowsea.

U tomu trenutku Arsenal nije imao ideju, pokušavao se vratiti u utakmicu. Odegaard je u 63. minuti kreirao finu akciju, ali izostala je relizacija.

Do kraja meča još nekoliko dobrih situacija pred golom West Hama, ali lopta nije išla u mrežu, tako da su Čekićari ostvarili veliki i vrijedan trijumf protiv Arsenala 0:2. Benrahma je za goste promašio penal u petoj minuti sudijske nadoknade vremena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 19. kolo:

Arsenal - West Ham 0:2

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Poderaše ih, kao SIROMAH NAPOLITANKU..
2 0
BosanskaSvedska
Slabo topnici igrali ne bih im ni traktori pomogli!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi