Potvrdio FK Željezničar - Abdulhakeem Al-Tuwaijri bivši

Saudijac odlazi

Potvrdio FK Željezničar - Abdulhakeem Al-Tuwaijri bivši · Zvanično

Eldar Ganibegović

Ono što je SportSport.ba objavio prije nepuna dva sata, sada je potvrdio FK Željezničar - Abdulhakeem Al-Tuwaijri je bivši. 

FK Željezničar je i zvanično potvrdio kako je stručnjak iz Saudijske Arabije, Abdulhakeem Al-Tuwaijri, podnio ostavku na mjesto trenera Plavih. 

"Obavještavamo javnost i navijače da je trener Abdulhakeem Al-Tuwaijri večeras podnio ostavku na mjesto trenera FK Željezničar. Ostavka je uslijedila nakon intenzivnih razgovora FK Željezničar i predstavnika razvojnog programa Future Falcons u kojima je Uprava Kluba postavila jasna očekivanja i rokove u aktivnostima jačanja igračkog kadra. Umjesto toga, uslijedila je ostavka. 

U proteklom periodu, klub je uložio napore u izgradnju partnerskih odnosa sa razvojnim programom Fudbalskog Saveza Saudijske Arabije Future Falcons što je rezultiralo određenom podrškom za naš Klub. Nažalost, rezultati tih napora nisu u potpunosti ispunili očekivanja u dijelu koji se odnosi na podršku koja je bila neophodna za poboljšanje rostera.

Upravni odbor prepoznaje važnost situacije u kojoj se klub nalazi i uvjeravamo vas da smo svjesni očekivanja i da radimo sve što je u našoj moći kako bismo prevazišli trenutne izazove.

Proces traženja novog trenera je već u toku, a naša prioritetna namjera je pronaći stručnjaka koji će donijeti pozitivnu promjenu u igri i rezultatima našeg tima.

Oglasi

U ovom trenutku, Vaša podrška kao i do sada je od suštinskog značaja. Strpljenje i razumijevanje pomoći će nam da prevaziđemo izazove s kojim se suočavamo. Nastavit ćemo da vas obavještavamo o svim promjenama u Klubu.ivnostima jačanja igračkog kadra", objavio je FK Željezničar. 

Obavještavamo javnost i navijače da je trener Abdulhakeem Al-Tuwaijri večeras podnio ostavku na mjesto trenera FK...

Posted by FK Željezničar on Tuesday, January 2, 2024

Užasan učinak na klupi FK Željezničar

Abdulhakeem Al-Tuwaijri Željezničar je vodio na pet utakmica i ostvario je tek jedan remi (izvučen u nadoknadi protiv Posušja), te je doživio četiri poraza.

Stručnjak iz Saudijske Arabije velikana s Grbavice ostavlja u borbi za ostanak u ligi. Željezničar nakon jesenjeg dijela sezone ima 19 bodova, koliko i Igman koji se nalazi u opasnoj zoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ostaje da vidimo ko će ga naslijediti. Ko god dođe neće mu biti lako, a debi ga, kada su zvanične utakmice u pitanju, čeka 17. februara na Grbavici protiv Zrinjskog u 19. kolu Premijer lige. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Cirkus kolorado. Smijesni strumfovi ugasili se aBd.
2 0
Hasimaga
A milioni, avioni, kamioni... nista ?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi