Vlado Jagodić s osmijehom u drugi dio sezone: Stiglo važno pojačanje, čekaju se još dvojica

Promjene u rosteru Sloge Meridian

Vlado Jagodić s osmijehom u drugi dio sezone: Stiglo važno pojačanje, čekaju se još dvojica

O. Lekić

FK Sloga Meridian iz Doboja jedno je od ugodnijih iznenađenja prvog dijela sezone, pa ovaj tim u drugi dio sezone ulazi sa sjajnog petog mjesta sa 27 bodova.

Slogu su mnogi smatrali jednim od kandidata za ispadanje prije početka sezone, no oni su ispred sedam od 11 premijerligaških rivala i zaista zaslužuju svaki respekt.

Mnoge zasluge idu šefu stručnog štaba Vladi Jagodiću, koji je kreirao jedan odličan tim spreman da svima "uzme mjeru". A u drugi dio sezone Sloga će ući pojačana sa još nekoliko fudbalera.

Prvo pojačanje je stiglo, a radi se o Borisu Vargi, 30-godišnjem iskusnom igraču koji stiže iz iz Superlige Srbije. On se pojavio na današnjoj prozivci i mogao bi biti jako važan za igru Sloge u drugom dijelu sezone, pošto se radi o igraču koji je desni bočni koji po potrebi igra i na poziciji desnog stopera.

Posljednji klub u kojem je igrao bio je Novi Sad, a prije je između ostalih nastupao za TSC, Napredak, Radnički Niš, a bio je i u armenskom Pyuniku.

Preostala dvojica pojačanja dolaze već sutra. Nismo uspjeli saznati o kome se radi, ali sasvim sigurno će to biti igrači koji će takođe pomoći Slogi.

Od mlađih je iz juniora priključen golman Dragiša Kuzmić i krilni igrač Dejan Delić, dok će i kadet Siniša Ristić dobiti priliku da trenira sa seniorima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloga je takođe ostala bez nekih igrača. Klub su napustili Toni Jović i Radmilo Šipovac, jako velika stvar za Dobojlije je ostanak drugog strijelca lige Dejana Vidića, koji je postigao 10 golova. On se povezivao sa FK Sarajevo i nekim klubovima iz Srbije, ali je Sloga odbila sve ponude.

Top Komentari

limvotemirvah
Sloga je definitivno iznenadjenje prvenstva. Da ne moraju pustati u Borcu, vjerovatno bi prestigli Velez u trci za Europu i tako zavrsili cetvrti iza nas Borca i Zrinjskog.
2 1
lesina
Koliko je Sloga ozbiljna govori o tome da su doveli Vargu iskusnog superligaša Srbije koji je bio nosilac TSC koji je sada već ozbiljan Balkanski klub izgleda da Sloga raste iz dana u dan! Svaka cast
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi