Legendarni Benitez šokirao javnost: "Imam "insajderske", znam zašto je Klopp otišao..:"
FOTO: EPA

Nekadašnji trener Redsa

Legendarni Benitez šokirao javnost: "Imam "insajderske", znam zašto je Klopp otišao..:"

E. Oštraković

Nogometna javnost bila je šokirana kada je u petak Jurgen Klopp objavio da na kraju sezone napušta ekipu Liverpoola. Klopp je jedan od najuspješnijih trenera u historiji ovog kluba i naravno da nikome nije svejedno što je odlučio da ode.

Nakon devet godina provedenih na klupi Liverpoola, Klopp koji je osvojio sve što je mogao osvojiti odlučio je da je vrijeme za odmor, ali i za promjenu.

Iako su mnogi bili iznenađeni zbog svega, bivši trener Liverpoola Rafa Benitez kaže da nije iznenađen svime što se dogodilo.

Ipak, zbog njegove izjave šokirani su svi u Liverpoolu, ali i navijači ovog kluba koji ne mogu da vjeruju da informacije "cure".

"Imam tu veliku prednost da mi određeni ljudi iz kluba vjeruju i da mi javljaju informacije. Znao sam šta će se dogoditi i nisam se iznenadio. Imam insajderske informacije.

Oglasi

Klopp je Liverpoolu dao priliku da se reorganizuju. Tako to rade Nijemci koji obavještavaju sve na vrijeme. Nisam šokiran. Sa Kloppom sam prijatelj i u dobrom smo odnosu.

Radio je, a i trenutno radi nevjerovatan posao. O njemu i Liverpoolu mogu reći samo pozitivne stvari", jasan je bio Benitez.

Klopp objasnio zašto ide iz Liverpoola

"Napustit ću klub na kraju sezone. Mogu razumjeti da je to šok za mnoge ljude u ovom trenutku, kada to čujete prvi put, ali očito to mogu objasniti – ili barem pokušati objasniti. Volim apsolutno sve u vezi s ovim klubom, volim sve u vezi s gradom, volim sve u vezi s našim navijačima, volim tim, volim osoblje. Volim sve.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ali to što još uvijek donosim ovu odluku pokazuje vam da sam uvjeren da je to ona koju moram donijeti. Jest da sam, kako da to kažem, na izmaku snaga. Sada nemam problema, očito, znao sam već duže da ću to morati objaviti u jednom trenutku, ali sada sam sasvim dobro.

Znam da ne mogu raditi posao opet i opet i opet i opet. Nakon godina koje smo proveli zajedno i nakon svog vremena koje smo proveli zajedno i nakon svega što smo prošli zajedno, poštovanje je raslo prema tebi, ljubav je rasla prema tebi i najmanje što ti dugujem je istina - i to je istina . To je to, otprilike", poručio je Klopp.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mr.Objektivac
Ostrakovicu yebem ti sve takozvani novinaru, tebe i tvoje naslove, retardu mrtvi
0 0
senad222
Paaaaa gdje to...... zasto je otisao.....nevjerovatno ali vec smo navikli na ovakve naslove
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi