Sinoć ga Ancelotti ponizio, a večeras Real Madrid "zakucao" za dno: Stigao je Modrićev kraj!

Relevo otkriva šta Kraljevi već spremaju

Sinoć ga Ancelotti ponizio, a večeras Real Madrid "zakucao" za dno: Stigao je Modrićev kraj!

Endin Čaušević

Luka Modrić ponovo je glavna tema javnosti u Španiji jer sinoć nije igrao ni minute na meču Leipziga i Real Madrida, a španski Relevo piše da je to bila kap koja je prelila čašu i da se u Madridu sprema ono čemu se Hrvat najmanje nadao.

Španski mediji cijeli dan pišu o tome što Modrić nije dobio ni minute u sinoćnjem meču osmine finala Lige prvaka u kojem je Real Madrid sa minimalnih 1:0 pobijedio Leipzig, te da je hrvatski veznjak bio iznimno ljut zbog toga.

Modrić sinoć nije išao čak ni na zagrijavanje, te je cijelu utakmicu Leipziga i Reala odgledao s klupe što mu se u karijeri nije tako često dešavalo.

Već je svima jasno da Modrić i Carlo Ancelotti nemaju odnos kao prethodnih godina jer je Hrvatu ove sezone znatno smanjena minutaža što niko nije očekivao, te da je to narušilo dobar odnos između njih dvojice.

Modrić ima ugovor s Realom do kraja ove sezone, ali nije tajna da je želio da produži saradnju i karijeru završi u dresu kraljevskog kluba.

Oglasi

Međutim, nakon svega što se izdešavalo prethodnih mjeseci teško je očekivati takav rasplet situacije. Već neko vrijeme se piše o tome da Modrić odlazi iz Reala na kraju sezone i čini se da će se to zaista desiti.

Španski list Relevo objavio je večeras da je sinoćnji "incident" bila kap koja je prelila čašu kod Modrića, ali i da je čelnicima kluba postalo jasno da Hrvat na ljeto najvjerovatnije napušta klub i da drugog izlaza neće biti.

Da su u Realu već spremni na Modrićev odlazak pokazuje i informacija da u klubu navodno već uveliko razmišljaju o datumu utakmice koja će biti oproštaj hrvatskog veznjaka od dresa Real Madrida.

Relevo navodi da Modrić igra svoju zadnju sezonu u Realu i da će napustiti klub nakon 12 godina, te da će u maju imati oproštajnu utakmicu na stadionu Santiago Bernabeu, te da je i sam svjestan činjenice da je došlo vrijeme za rastanak.

Oglasi

Modrić još uvijek ne želi da završi karijeru jer vjeruje da i dalje može igrati na vrhunskom nivou, te kako stvari stoje od iduće sezone ćemo ovog 38-godišnjaka gledati u dresu nekog drugog kluba.

Njegov status u Realu ne ide u prilog ni Hrvatskoj koju na ljeto čeka nastup na Evropskom prvenstvu, te Modrićevo neigranje sigurno ne može da raduje Zlatka Dalića.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Modrić je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 27 mečeva, ali je većinom ulazio s klupe i to sredinom drugog poluvremena. Dao je tek jedan pogodak i dodao još šest asistencija što je neuporedivo manje nego prethodnih sezona.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Hocel modric pobjeci u Bih kad okonca karijeru kao mamic itd?
2 0
BAJSJECAR1977
Neka lažove ide tamo,gdje se ne sječa,da ga uopče poznaje...Hvala ti za sve,sretno
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi