Potpuni haos i nakon utakmice na Mestalli: Igrači Reala se potukli s osiguranjem
Strasti se nisu smirile ni nakon utakmice (Photo By Jose Torres / Players Images / AFP)

Rat nastavljen

Potpuni haos i nakon utakmice na Mestalli: Igrači Reala se potukli s osiguranjem

Midhat Šljivak

Pravi haos dešavao se na Mestalli i nakon meča Valencije i Real Madrida. Igrači gostujućeg tima su se u tunelu sukobili s osiguranjem.

Igrači Real Madrida bijesni napuštaju Valenciju. Sudija Gil Manzano je prekinuo akciju kod gola Judea Bellinghama i svirao je kraj meča.

Uzaludni su bili protesti igrača Reala. Manzano je potom isključio Bellinghama zbog psovke 'to je bio je*eni gol', da bi se potom strasti dodatno zakuhale unutar tunela Mestalle.

Cadena SER i Marca tvrde da je bilo fizičkog sukoba između nekoliko igrača Reala i osiguranja na stadionu. Najratoborniji su bili Vinicius Junior i Dani Ceballos, a tu su bili Aurelien Tchouameni i Antonio Rudiger.

Francuz Tchouameni je polomio jednu od kamera, Rudiger je uništio bilborde za intervjue.

Oglasi

Neće se Real definitivno pomiriti s ovim scenama. Već je najavljena žalba na crveni karton Bellinghama, a vidjet ćemo šta će se desiti sa sudijom Gilom Manzanom nakon poprilično kontroverznih odluka.

Igrač Valencije: "Ne znam što se ljute..."

Fudbaler Valencije Hugo Duro govorio je za španske medije nakon utakmice i smatra da nema potrebe da se Kraljevi ljute zbog svega što se dešavalo.

"Zaista ne razumijem zašto su igrači Real Madrida isfrustrirani. Sudija je svirao kraj prije nego što je Brahim ubacio loptu, odnosno odmah nakon što smo počistili loptu."

Isto mišljenje ima i trener Valencije Ruben Baraja: "Sudija je označio kraj prije ubačaja. Gol ne važi", istakao je Baraja.

Oglasi

Duro je na društvenim mrežama dobio žestoke kritike navijača Reala zbog ove izjave i situacija se definitivno neće smiriti u narednim danima.

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti je imao zanimljivo viđenje situacije.

"Šta da kažem? Nema tu previše priče. Nešto se čudno desilo. Imali smo posjed lopte i smatram da je trebao svirati kraj tek da je Valencia dobila posjed. Crveni karton Bellinghamu nam je više zasmetao. Nije ga opsovao, samo je rekao da to nije je*eni gol."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid je bez obzira na gubitak bodova još uvijek uvjerljivo prvi na tabeli La Lige. Kraljevi imaju 66 bodova, ali protivnici imaju šansu da se približe.

Girona je trenutno na 59 bodova i ima meč na Mallorci, dok Barcelona igra na San Mamesu protiv Athletic Bilbaa.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1574859714
Da ovom malom klempi viniciusu neko hoće polomiti noge
0 1
user1676235346
Manzano treba biti sunspendiran to se ocekuje crveni karton se treba povuc to se ocekuje cak gol bi se trebo priznat nismo sljepi sviro je kad Belinghem loptu poslo u gol
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti